Obavijesti

Sport

Komentari 48

Hrvatska nakon peteraca bolja od Italije: U polufinalu na SAD

Hrvatska nakon peteraca bolja od Italije: U polufinalu na SAD
1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na dramatičan se način plasirala u polufinale Svjetske lige u Bergamu. "Barakude" su nakon peteraca izbacile Italiju 14-12...

VIDEO

Nakon neočekivano lošeg starta protiv Brazila Ratka Rudića, hrvatska vaterpolska reprezentacija pruža sve bolje igre na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu. "Barakude" su u četvrtfinalu nakon peteraca izbacile domaćina Italiju 14-12 u Bergamu svladavši ih već treći put u ovoj sezoni nakon dvije pobjede u prvom dijelu natjecanja.

Izabranici Ivice Tucka otvorili su utakmicu vodstvom 2-0 golovima Jokovića i Sukna, a prednost su sačuvali i nakon prvih osam minuta (3-1).

U napadačkoj drugoj četvrtini Talijani su se vratili na 5-4, a Hrvatska triput u nizu nije uspjela zabiti s igračem više. Ipak, Sandro Sukno izjednačuje na 5-5, a onda Di Fulvio tri sekunde prije kraja prvog poluvremena vraća domaćinima vodstvo.

Hrvatska je odlično odigrala treću četvrtinu koju smo dobili 3-0. Luka Lončar i Anđelo Šetka pogađali su s igračem više, a jedan je gol dodao i Bušlje. Iako su Talijani imali u nekoliko navrata jednog, pa čak i dva igrača više, nisu se uspjeli približiti.

Antonio Petković promašio je peterac na ulazu u zadnju četvrtinu, a Matteo Aicardi je prekinuo 11-minutnu sušu domaćina golom za 8-7. Došli su Talijani do izjednačenja, no dvama našim golovima bježimo na 10-8. Di Fulvio i Luongo vraćaju na 10-10, a dvije sekunde prije kraja Paškvalin je promašio prazan gol za pobjedu naših.

Polufinalista Svjetske lige morali su odlučiti peterci. Sva četvorica naših izvođača bila su precizna, a kod Talijana je Gallo pogodio stativu, dok je udarac Di Fulvija obranio odlični Josip Pavić.

U ranijim dvjema utakmicama dogodila su se dva iznenađenja, od kojih je svakako veće pobjeda Sjedinjenih Država nad Mađarskom 8-7. Amerikanci će biti sljedeći protivnici "barakuda". U drugom polufinalu igrat će Rudićev Brazil, koji je pobijedio Australiju 9-8, te Srbija koja je "unakazila" Kinu 25-10.

Svjetska liga, završni turnir, četvrtfinale:

  • Brazil - Australija 9-8
  • Mađarska - SAD 8-9
  • Hrvatska - Italija 14-12 (peterci)
  • Kina - Srbija 10-25

Polufinale:

  • Brazil - Srbija (subota, 18:40)
  • Hrvatska - SAD (subota, 20:00)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna