Obavijesti

Sport

Komentari 100

Hrvatska nakon velike drame izborila polufinale s Mađarima

Hrvatska nakon velike drame izborila polufinale s Mađarima
7

Hrvatska vaterpolska reprezentacija tek nakon produžetaka pobijedila je Australiju u četvrtfinalu SP-a u Barceloni i izborila u polufinalu gdje će igrati protiv Mađarske

VIDEO

Australci su jako opasni, Fatović im je donio dodatnu snagu, govorio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak o današnjem protivniku Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Barceloni. Iako su mnogi očekivali puno lakši posao 'Barakuda' protiv Australaca, polufinale s Mađarima Hrvatska je osigurala tek nakon produžetaka pobjedom 7-6 (1-1, 1-1, 0-1, 3-2; 1-1, 1-0), iako smo bili na pragu ispadanja.

Hrvatski napad danas nije funkcionirao, u prve tri četvrtine zabili smo samo dva gola, ali na sreću funkcionirala je obrana pa smo u posljednju četvrtinu ušli sa zaostatkom 3-2.

U posljednjoj četvrtini Australci su imali i plus dva, ali smo se vratili i izjednačili. Međutim, sve to bilo bi nam uzalud da nas u samoj završnici regularnog dijela nije spasio Josip Pavić i pomazila sreća. Naime, hrvatski golman skinuo je nekoliko teških šuteva, a tri sekunde prije kraja regularnog dijela stativa je spasila Hrvatsku i osigurala nam produžetak.

Odluka nije pala ni nakon prvog produžetka, ali zato nam je gol Petra Muslima 54 sekunde prije kraja drugog produžetka donio toliko željeno polufinale i susret s Mađarima koji su uvjerljivo pobijedili Grčku 9-3.

- Pobijedli smo skoro izgubljenu utakmicu. Ovo je veličina ove ekipe kad smo igrali loše na kraju smo uspjeli pobijediti. Sada što prije moramo zaboraviti Australiju, okrenuti se Mađarima. Svoj cilj ulaska u polufinale smo ostvarili i sad idemo pokušati pobijediti Mađare - rekao je Muslim.

- Ovo je bila izuzetno teška utakmica, nezivjesna do samog kraja. Ono što je najbitnije da smo uspjeli pobjediti. Napravili smo neke pogreške, bila je ovo fizički naporna utakmica koja nas je puno potrošila. Ova ekipa ima izuzetan karakter i pozitivnu energiju i to nas je izvuklo. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Igrači se moraju odmoriti jer sutra nastavljamo s pripremama za polufinale - rekao je izbornik Tucak.

Polufinalna utakmica s Mađarima igra se u četvrtak.

U drugom polufinalu igrat će Crna Gora i Italija.

Live: Hrvatska - Australija 7-6 (1-1, 1-1, 0-1, 3-2; 1-1, 1-0)

Produžeci:

>>> Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Nakon velike drame i produžetaka pobijedili smo Australce 7-6.

>>> 38' - Sandro Sukno mogao je odvesti Hrvatsku na plus dva 24 sekunde prije kraja, ali je promašio iz kontre.

>>> 38' - Hrvatska ima vodstvo 54 sekunde prije kraja utakmice. Za novo vodstvo zabio je nakon odbijanca Muslim.

>>> 36' - Počeo je drugi produžetak. Australci su bili brži i izborili su prvi napad, ali nisu ga realizirali, kao ni mi svoj.

>>> 35 ' - Gotov je prvi produžetak. Imali smo napad s igračem više za novo vodstvo, ali nismo ga iskoristili. Australci su odgovorili preko Campbella, ali obranio je to Pavić.

>>> 34' - Nije dugo Hrvatska vodila. Campbell je ostao sam na šest, sedam metara i pogodio za novo izjednačenje.

>>> 33' - Napokon jedna prava akcija Hrvatske. Imali smo igrača više, izigrali smo Australce, Bušlje je ostao sam i zabio za vodstvo Hrvatske 6-5.

>>> Počeo je prvi produžetak od tri minute. Prvi napad je izborila Hrvatska.

Četvrta četvrtina:

>>> 32' - Kakva sreća za Hrvatsku tri sekunde prije kraja utakmice. Australci su nas izigrali s igračem više, njihov igrač je ostao sam, ali je iz blizine pogodio stativu. Kako nema odluke nakon 32 minute igrat će se produžeci.

>>> 31' - Kakva obrana Pavića, Imala je Austalija napad s igračem više, njihov centar je ostao sam, ali onda se ukazao Pavić i maestralno obranio.

>>> 30' - Hrvatska je izjednačila. Imali smo igrača više, a Lončar je ostao sam pred golom Australije i lakoćom zabio za izjednačenje 5-5.

>>> 28' - Drugim golom na utakmici Maro Joković smanjio je vodstvo Australaca na 5-4.

>>> 27' - Australija opet ima dva razlike. Zabio nam je Howden.

>>> 26' - Potegnuo je Joković i smanjio vodstvo Australaca na 4-3.

>>> 25' - Australci su bili najbrži i po treći put za loptu. Napad su iskoristili i preko Millera poveli dva razlike (4-2).

Treća četvrtina:

>>> 24' - Imali smo posljednji napad u trećoj četvrtini s igračem više, ali ponovno nismo realizirali napad te u posljednju četvrtinu ulazimo s golom zaostatka. Još je osam minuta nade da napad proradi te da Hrvatska osigura polufinale s Mađarima.

>>> 23' - Napad Hrvatske je uistinu očajan. Imali smo priliku s igračem više da izjednačimo, ali nismo uputili ni udarac prema golu Australije.

>>> 22' - Australija prvi put vodi na utakmici. Strijelac za 3-2 je udarcem iz daljine bio Younger.

>>> 20' - Hrvatska djeluje dosta bezidejno u napadu, ali zasad je sreća što nam obrana odlično funkcionira, pa je još uvijek 2-2.

>>> 17' - Australci su ponovno brže plivali od naših i izborili su prvi napad u trećoj četvrtini, ali ga nisu iskoristili.

Druga četvrtina:

>>> Gotova je druga četvrtina. Hrvatska se muči s Australijom, te je rezultat na poluvremenu 2-2.

>>> 15' - Roach je izjednačio udarcem iz daljine na 2-2.

>>> 13' - Odlično je pucao Sukno iz daljine, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

>>> 10' - Imali smo veliku priliku za plus dva s igračem više, ali smo jako loše odigrali taj napad.

>>> 9' - U drugoj četvrtini prvi napad imala je Hrvatska, a uspješno ga je realizirao Sandro Sukno za 2-1 Hrvatske.

Prva četvrtina:

>>> Gotova je prva četvrtina. Nakon prvih osam minuta rezultat je 1-1.

>>> 8' - Australija je izjednačila na 1-1. Bila je to polukontra Australaca koju su iskoristili golom iz daljine.

>>> 5' - Hrvatska vodi 1-0. Prvi put smo imali igrača više, a lijepu akciju golom je završio Obradović.

>>> 4' - Uspješno smo obranili već pet australskih napada, ali ni u napadu nismo još pronašli način kako probiti Australce.

>>> 2' - Ni Hrvatska nije iskoristila svoja prva tri napada, pa je rezultat u Barceloni još uvijek 0-0.

>>> 1' - Počela je utakmica u Barceloni. Australci su bili brži plivači i izborili su prvi napad, ali udarac Holdena prohujao je pokraj stative.

>>> Igrači Hrvatske i Australije izašli su na plivalište u Barceloni. Intonirane su himne i sve je spremno za utakmicu koja će odlučiti o drugom polufinalistu Svjetskog prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju