Sport

Komentari 26

Hrvatska pala na Fifinoj ljestvici za četiri mjesta: 'Vatreni' su 18.

Hrvatska pala na Fifinoj ljestvici za četiri mjesta: 'Vatreni' su 18.

Belgija je i dalje vodeća, dok je Brazil s treće pozicije došao na drugu, a Francuska je pala na somenuto treće mjesto. Europski prvaci Talijani digli su se sa sedmog na peto mjesto, dok je Hrvatska pala

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na 18. mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak što je u odnosu na zadnju objavljenu krajem svibnja pad od četiri mjesta.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Iako ima dosta promjena među prvih deset reprezentacija Belgija je zadržala prvu poziciju, Na drugo mjesto se popeo Brazil s treće pozicije na koju je pala Francuska. Engleska je ostala na četvrtom mjestu no na petu poziciju popeli su se europski prvaci Italija koji su u svibnju bili sedmi. 

Euro 2020 - Final - Italy v England

Pobjednik Copa Americe Argentina se popela s osme na šestu poziciju, dok je Španjolska pala na sedmo mjesto, a Portugal s petog na osmo. Među prvih deset reprezentacija ušli su finalisti Gold Cupa Meksiko i SAD.  Sve ove promjene su rezultat čak 348 utakmica koliko ih je odigrano od 27. svibnja kada je objavljena zadnja FIFA-ina ljestvica  i Europskog nogometnog prvenstva, Copa Americe, Gold Cupa i kvalifikacija za SP 2022.. 

Copa America 2021 - Group B - Brazil v Colombia

Prvi suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2022. Rusija nalazi se na 21. mjestu i zabilježila je pad od jednog mjesta dok je Slovačka pala čak osam mjesta. i sada je na 38. poziciji. Slovenija je na 66. mjestu i pala je jedno mjesto u odnosu na ljestvicu iz svibnja, dok je Cipar pao šest mjesta na 99. poziciju. Malta se nalazi na 177. mjestu na FIFA-inoj ljestvici.Sljedeća FIFA-ina ljestvica bit će objavljena 16. rujna.