Obavijesti

Sport

Komentari 60

Hrvatska je u četvrtfinalu! Pala je Češka, a sad slijedi Ukrajina

Hrvatska je u četvrtfinalu! Pala je Češka, a sad slijedi Ukrajina
7

Hrvatska futsal reprezentacija u posljednjem kolu skupine A ostvarila je zacrtano te je pobijedila Češku 5-4. Slavljem su uzeli prvo mjesto i izborili susret s Ukrajinom

VIDEO

Hrvatskoj futsal reprezentaciji trebao je remi protiv Češke kako bi izborili prvo mjesto i plasman u četvrtfinale Eura. Odgovarao nam je i minimalni poraz za drugo mjesto, no 'kockasti' u Spaladium Areni nisu kalkulirali te su slavili protiv Čeha 5-4.

Drugom pobjedom u skupini zasjeli su na prvo mjesto u skupini A te izborili dvoboj s Ukrajinom protiv koje će se u ponedjeljak u Splitu igrati za polufinale u Zagrebu.

- Čestitam svim svojim suigračima. Publika nas je nosila, nismo mogli izgubiti. Već dosta puta su nas izbacili s velikih natjecanja, ali sad smo im vratili, pa neka vide kako je to tugovati - rekao je jedini hrvatski internacionalac Frano Despotović koji se upisao u strijelce.

Od samog početka utakmice izabranici Mate Stankovića dali su do znanja da ih zanima samo pobjeda. Nakon nekoliko propuštenih prilika Hrvatska je povela u 9. minuti preko Jakova Grcića čiju je loptu u vlastitu mrežu skrenuo Čeh Kopecky. Kroz prvo poluvrijeme domaćini su imali priliku povesti, no tek u nastavku uslijedila je prava golijada.

Naš najbolji igrač Marinović povisio je na 2-0 u 23. minuti nakon odlične minijature, a samo minutu kasnije Česi su smanjili nakon što su igrali bez golmana, s igračem više. No, takav potez im se u 29. minuti nije isplatio. Nakon jedne izgubljene lopte Despotović je opalio sa svoje polovice i poslao lopte u nebranjenu mrežu za novo povećanje vodstva.

A zatim je uslijedila pravo 'trpanje' s obje strane. Čak četiri gola u tri minute. Česi su izjednačili na 3-3, no ne zadugo jer golovi Novaka i Marinovića nas opet odvajaju na prednost od +2. Do kraja susreta pao je i autogol Hrvatske za konačnih 5-4 uz crveni karton Čeha Friča zbog nesportskog odguravanja Darija Marinovića.

Četvrtfinalna utakmica Hrvatske i Ukrajine na rasporedu je u ponedjeljak u 21 sat.

EP u futsalu, 3. kolo:

Skupina A

Hrvatska - Češka 5-4 (Grcić 9, Marinović 23, 38, Despotović 29, Novak 37 / Belej 24, Kopecky 35, Mareš 37, Novak 38-ag)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Rumunjska 3, 3. Češka 0

Skupina B

Španjolska - Ukrajina 4-1 (Borja 4, Miguelin 16, Usin 18, 19 / Kike 32-ag)

Redoslijed: 1. Španjolska 6, 2. Ukrajina 3, 3. Slovenija 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve