Obavijesti

Sport

Komentari 54

Majer: Mislim da se kanadski izbornik malo zeznuo; Navijači Maroka napali policiju u Belgiji

Majer: Mislim da se kanadski izbornik malo zeznuo; Navijači Maroka napali policiju u Belgiji
2

Osmog dana Mundijala u Katru igra se drugo kolo u skupinama E i F. Dan je otvorila pobjeda Kostarike nad Japanom (1-0), a Maroko je šokirao Belgiju (2-0). Nakon okršaja Hrvatske remizirali su Španjolci i Nijemci

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
, Katar
Sortiranje događaja
REMI NJEMAČKE I ŠPANJOLSKE

Dvadesetak minuta Njemačka je bila s minimalnim svih šansama za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Španjolska je vodila golom Ferrana Torresa, ali nevjerojatno vrijedan bod Nijemcima je donio Fullkrug krajem utakmice (1-1).

Opširnije pročitajte OVDJE.

NEREDI U BRUXELLESU

U glavnom belgijskom gradu Bruxellesu došlo je do sukoba navijača marokanske nogometne reprezentacije i tamošnje policije, a nakon ogleda Maroka i Belgije na svjetskom prvenstvu.

U utakmici drugog kola skupine F SP-a Maroko je pobijedio Belgiju 2-0, a stotinjak navijača u marokanskim dresovima i s drugim obilježjima te afričke države, radili su nerede diljem grada nakon pobjede njihove reprezentacije.

Nakon nekog vremena intervenirala je i tamošnja policija te je došlo do fizičkog sukoba te dvije strane. Zasad nije poznato je li bilo ozlijeđenih ili uhićenih nakon ovih izgreda u Bruxellesu.

MARKO LIVAJA

- Odigrali smo odličnu partiju, doživjeli šok nakon par minuta pa odlično reagirali. Ispunili smo sve zahtjeve trenera i zasluženo pobijedili. Velike momčadi mogu imati šok, svatko može primiti gol, ali Hrvatska je pokazala da može igrati odličan nogomet kad hoće. Moj gol? Posvećujem ga pokojnom ocu. Kad si dite, kad počneš igrati nogomet, maštaš o ovome. Ali ništa nije gotovo, imamo Belgiju i moramo nastaviti ovako. Otac? Dosta sam bio vezan za njega, sigurno je bilo teško. Ali ti trenuci događaju se u životu i idete dalje.

LOVRO MAJER:

- Odigrali smo odlično osim tog ranog gola i tih prvih 15 minuta kad su oni dominirali. Pokazali smo karakter, kvalitetu i zašto smo ovdje. Mislim da možemo biti ponosni i sretni. Gol? Nije moglo biti bolje. Presretan sam. Ako ponovimo ovakvu utakmicu, sve bi terebalo biti u redu. Mislim da ćemo morati biti pravi.

Primljeni gol?

Ako primiš gol u prvoj minuti, to je vrsta šoka. Nije se lako vratiti, a kako smo se vratili je velika stvar. Kvalitetno su odigrali tu akciju i zabili. Mislim da svi možemo biti sretni i ponosni, al opet nas još čeka ta Belgija.

Izjava kanadskog izbornika?

- Motivirala nas je. Mi smo profesionalci. Ne palimo se mi na takve izjave, ali mislim da se malo zeznuo.

Oršić?

- Zahvaljujem mu se. Odigrati pas u takvoj situaciji. Puno igrača bi to samo riješilo. Pokazao je da je timski igrač. To pokazuje zajedništvo i skromnost.

IVAN PERIŠIĆ

- Morali smo puno bolje s loptom nego u prvoj utakmici, u prvoj smo se više fokusirali na obranu jer smo znali da Maroko ima dobre igrače u kontri i polukontri, ali smo vidjeli da to nismo mi, mi moramo nametnuti ritam. Iako smo ušli loše, poslije smo promijenili sustav, prošao je taj grč i pobijedili smo. Lakše se diše kad pobijediš, da ti to snagu i vjetar u leđa. Sve je na nama, okrećemo se zadnjoj utakmici. Idemo po pobjedu. Gol-razlika? Nećemo ići na to, probat ćemo pobijediti, igramo u isto vrijeme i slušat ćemo rezultat s druge utakmice. Moramo biti pametni i kad igramo ovako, onda smo dobri - rekao je Petković za HRT.

Komentari 54