Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska pobijedila Mađarsku, Smith opet zabio najviše koševa

Hrvatska pobijedila Mađarsku, Smith opet zabio najviše koševa
2

Ubacili smo ciljano i Šarića da ga polako vraćamo u ritam i formu. Kruno Simon danas je igrao sasvim solidno i korektno nakon duge pauze, rekao je Mulaomerović

VIDEO

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u prijateljskoj je pripremnoj utakmici pred nastup na EuroBasketu u Opatiji svladala Mađarsku sa 84-64 (17-24, 20-11, 22-10, 25-19).

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Ljubljani 00:50

Nakon lošijeg ulaska u utakmicu i sedam koševa zaostatka u prvoj četvrtini, Hrvatska je u nastavku dvoboja pojačala igru u obrani što je i donijelo na kraju uvjerljivi trijumf.

Jaleen Smith je s 19 koševa bio najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske, Karlo Matković je dodao 13, a Mario Hezonja 12, dok su u sastavu Mađarske najbolji bili Zoltan Perl sa 17 i David Vojvoda sa 14 ubačaja.

Opatija: Trening hrvatske košarkaške reprezentacije

- Bilo je na početku malo nervoze, nakon turnira i teških treninga, a bila je prisutna i lagana pozitivna nervoza igranja pred svojom publikom. Međutim, možemo biti zadovoljni, prije svega s drugim poluvremenom, koje je bilo defanzivno puno bolje. Mađarska ima dosta pojedinaca koji su opasni na šutu za tricu, no naše je drugo poluvrijeme izgledalo bolje, a na kraju tu je i 21 asistencija, i lopta je puno bolje išla. Imali smo i par laganih poena, na kraju smo podijelili minute, ubacili smo ciljano i Šarića da ga polako vraćamo u ritam i formu. Kruno Simon danas je igrao sasvim solidno i korektno nakon duge pauze. Mali Gnjidić jako dobar, Jaleen isto odličan… u reprezentaciji je nebitno tko koliko daje koševa, tko će početi ili završiti utakmicu, najbitniji je krajnji rezultat - rekao je Mulaomerović, a Lovro Gnjidić je dodao:

- Imali smo puno više asistencija. Zbilja smo se grčili u prvom poluvremenu, no u par situacija smo uspjeli jako dobro stisnuti i natjerati ih na izgubljene lopte i mislim da smo tu napravili najveću prednost.

Hrvatska će u subotu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Slovenije u Celju od 20.15 sati, sljedećeg tjedna izabranike Damira Mulaomerovića očekuju dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na EuroBasket 2025.: protiv Poljske u Varšavi 25. kolovoza te protiv Švicarske u Opatiji 28. kolovoza, dok će na EuroBasketu Hrvatska u prvom krugu igrati u Milanu redom protiv Grčke (2. rujna), Velike Britanije (3. rujna), Estonije (5. rujna), Italije (6. rujna) i Ukrajine (8. rujna).

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku