Obavijesti

Sport

Komentari 24

Kao na treningu: Hrvatska lako pobijedila australske amatere

Kao na treningu: Hrvatska lako pobijedila australske amatere
10

Hrvatska rukometna reprezentacija u 3. kolu SP-a u Švedskoj pobijedila je Australiju 42-15. Većina australskih igrača morali su uzeti neplaćeni godišnji zbog prvenstva...

VIDEO

Nakon sjajne predstave i pobjede protiv Alžira u 2. kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj, Hrvati su se lako obračunali s vjerojatno najslabijim protivnikom na prvenstvu.

 "Pala" je Australija s 40-15. Slavko Goluža utakmicu je iskoristio kao malo jači trening. 

- Borili smo se, pobijedili i idemo dalje. Drago mi je što smo mi koji smo manje igrali odmorili ove glavne igrače - rekao je igrač utakmice Željko Musa koji je zabio osam golova Australcima.

Australski amateri prvi su gol za 8-1 zabili u 10. minuti. Na poluvremenu je bilo 19-9. A Hrvatska je do kraja samo održavala prednost koja je na kraju iznosila plus 27 golova. 

Na teren se vratio i Domagoj Duvnjak.

- Super se osjećam. Jedva sam čekao da se vratim. Nemam bolova u leđima, dobro je što sutra imamo slobodan dan i bit ću spreman za dvije važne utakmice - rekao je Duvnjak i dodao:

- Znali smo da će biti lako s Australijom jer su amaterska momčad. Dva prava ispita tek slijede.

Musa sa osam golova te Buntić i Matulić sa sedam predvodili su Hrvatsku do lake pobjede u skupini C.

LIVE 

60' Gotovo je. Hrvatska je lako slavila s 42-15.

55' Do kraja utakmice je pet minuta. Hrvatska je zabila svoj 40. gol na utakmici. Sretnik je bio Jerko Matulić iz sedmerca.

50' Ušao je i Domagoj Duvnjak i odmah zabio svoj prvi gol za 35-13. Duvnjak je važan kotačić u Golužinoj momčadi i ovo će za njega biti dobar trening za predstojeće utakmice protiv Danske i Srbije.

45' Rotira naš izbornik Slavko Goluža, svi su dobili priliku, a Australci se sve više opuštaju. Već su nam zabili 12 golova. A 6000 navijača njihov svaki gol slavi. 

35' Nakon pet minuta igre stanje na terenu nije se bitno promijenilo. Australci i dalje slave svaki gol kao posljegnji, a Hrvati "trpaju". Za 24-10 zabio je i Ninčević.

31' Počelo je drugo poluvrijeme golom Muse za 20-9.

30' Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrvatska je iz trećeg pokušaja na prvenstvu dobila prvo poluvrijeme. Na odmor se otišlo sa sigurnih 19-9. Australci su amateri i Hrvati nemaju nikakvih problema s njima.

22' Sedam minuta prije kraja prvog dijela, Hrvatska ima sigurnih 8 razlike. Vuković zabija svoj drugi gol s crte. Musa zabija već treći gol, ovaj put iz kontre.

16' Alilović je u 16 minuta primio četiri gola i zamijenio ga je Šego. I odmah je primio gol za 12-5.  Australija igra 3-3 obranu koju naši zasad prolaze kao da igraju protiv kadeta.

15' Australci zabijaju dva gola. I tko će kome nego... Subotić je zabio dva gola i smanjio na 11-3.

12' Australci protiv naših ne mogu sa šest igrača, a kako će s pet to nitko ne zna. Netko od Australaca dobio je iskučenje, a Hrvatska je zabila za 10-1 iz sedmerca.

10' Prvi gol Australije! Smanjili su na 8-1. Ali Buntić je odmah pokvario to slavlje i zabio za 9-1. Najave da bi ovo mogao biti samo malo jači trening pokazale su se kao istinite. Goluža će moći odmoriti svoje najvažnije igrače jer Australija teško da može zaprijetiti Hrvatskoj.

7' Vidi se da su Australci amateri i da rukomet baš i nije popularan u njihovoj zemlji. Dodavaju se oni okolo naše 6-0 obrane, ali nemaju nikakve ideje kako uopće zapucati prema našem golmanu. Ivano je zabio svoj prvi gol na utakmici za 7-0. Izgleda da je došlo vrijeme da konačno odemo na odmor s prednošću.

5' Hrvatska je koncentrirano ušla u utakmicu. Nakon pet minuta vodimo 5-0. Vori je golom otvorio utakmicu. Vedran Zrnić zabio je tri gola, a svoj prvi gol na prvenstvu zabio je i Gojun.

1' Počela je utakmica 3. kola SP-a između Hrvatske i Australije. Došlo je vrijeme da Golužini momci na prvenstvu dobiju prvo poluvrijeme. U 1. kolu na odmoru smo gubili od Rumunjske, a u 2. smo kolu bili izjednačeni s Alžircima. Australci su najslabiji protivnici naše skupine, a vjerojatno i cijelog prvenstva i utakmica bi trebala poslužiti kao malo jači trening.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju