Sport

Komentari 52

Hrvatska slavi Pavića i Mektića: Pa vi ste kraljevi, bravoooooo!

Hrvatska slavi Pavića i Mektića: Pa vi ste kraljevi, bravoooooo!

Čestitki za ovaj povijesni uspjeh je, naravno, mnogo. Javio im se i predsjednik RH Zoran Milanović, a kroz cijeli meč su za njih navijali i bodrili ih brojni hrvatski sportaši

Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili su Wimbledon! Kako je to samo lijepo čuti, zar ne?

I to dan nakon što je Goran Ivanišević proslavio 20 godina od senzacionalnog osvajanja ovog najvećeg teniskog turnira na svijetu. Nisu mogli izabrati bolje vrijeme, a ni mjesto za pisanje povijesti. 

Hrvatski tenisači su u subotu navečer u sjajnom finalu parova pobijedili Horacija Zeballosa i Marcela Granollersa (6-4, 7-6, 2-6, 7-5) i napokon došli do ovog svetog teniskog grala. Osvojili su Wimbledon. 

Cijela Hrvatska strepila je tijekom ta tri sata igre. Svi zajedno smo navijali, grizli nokte, živcirali se, veselili. Na kraju, bilo je najviše veselja zbog sjajnog Nikole i Mate koji su postali prvi hrvatski muški par koji je osvojio Wimbledon i pospremio u džep 670 tisuća dolara.

Čestitki za ovaj povijesni uspjeh je, naravno, mnogo. Javio im se i predsjednik RH Zoran Milanović, a kroz cijeli meč su za njih navijali i bodrili ih brojni hrvatski sportaši.

Među njima i Ivo Karlović koji se sprema za turnir u Newportu. 

- Bravo, kraljevi - poručio im je neuništivi Ivo na Instagramu.

Meč su pratili i reprezentativci Ivan Perišić i Dejan Lovren, kao i bivši reprezentativac Ivan Klasnić.

Javio im se i proslavljeni hrvatski košarkaš Marko Popović.

Za Matu i Nikolu nema puno odmora. Uskoro dolaze u Hrvatsku, a u utorak ćemo ih gledati u Petrinji na humanitarnom turniru Gem, set Hrvatska. Pavić će igrati s odbojkašem Timofejem Žukovskim, a Nikola s Mateom Kovačićem.

Ove godine sav prikupljeni iznos bit će utrošen na izgradnju dva sportska igrališta za djecu Sisačko – moslavačke županije.

Pobjednici Wimbledona i humanitarci. Zato su naši šampioni. 

Najčitaniji članci