Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hrvatska u akciji nakon više od četiri mjeseca: Evo gdje gledati

Hrvatska u akciji nakon više od četiri mjeseca: Evo gdje gledati
5

'Vatreni' će u Kataru isprobati novu formaciju s tri stopera, no ni Slovenci ne dolaze na odmor. Matjaž Kek mora vidjeti kako stoje njegove 'trupe' uoči ogleda Liga nacije, koji kreću u lipnju

Nakon više od četiri mjeseca neprekidnog klupskog nogometa ponovno se okupila hrvatska nogometna reprezentacija, ovog puta u nešto opuštenijoj atmosferi. Posljednji su se put 'vatreni' okupili samo zbog prijateljskih utakmica prije točno četiri godine, tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Pogledajte video: Zlatko Dalić na presici

Pokretanje videa ...

Kolinda u Dohi posjetila trening 'Vatrenih': Dolazim i na SP!
Kolinda u Dohi posjetila trening 'Vatrenih': Dolazim i na SP!

Hrvatska danas od 15 sati u Dohi, uz izravan prijenos na kanalu Nove TV, igra protiv reprezentacije Slovenije. Naravno da smo favoriti, no 'zmajčeki' su u minulim kvalifikacijama pokazali da nam mogu 'zapapriti'. Slovenci su nas na otvaranju kvalifikacija dobili u Stožicama, no kada je trebalo, 'vatreni' su ipak pokazali tko je gazda u susjedstvu.

Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0

'Vatreni' će u Kataru isprobati novu formaciju s tri stopera, no ni Slovenci ne dolaze na odmor. Matjaž Kek mora vidjeti kako stoje njegove 'trupe' uoči ogleda Liga nacije, koji kreću u lipnju. 'Zmajčeki' su, naime, smješteni u vjerojatno i najtežu skupinu "Lige B" sa Skandinavcima Švedskom i Norveškom te Srbijom.

- Da se ne igrate pogađanja, evo: Livaković, Ćaleta-Car, Pongračić, Gvardiol, Juranović, Modrić, Jakić, Kovačić, Perišić, Budimir, Kramarić - otkrio je Zlatko Dalić prvih 11 za utakmicu protiv Slovenije.

Bez Brozovića ne ide: Hrvatska nije pobijedila nikog velikog
Bez Brozovića ne ide: Hrvatska nije pobijedila nikog velikog

Hrvatski izbornik tako je odlučio dati šansu Budimiru ispred najboljih napadača HNL-a Oršića i Livaje, dok je posljednja linija rezervirana za 'mlađariju'. Naime, prosječna dob naše trojice stopera (Ćaleta-Car, Pongračić, Gvardiol) jest 23 godine, no to su zasigurno igrači koji će godinama biti stup obrane 'vatrenih' pa, kada ih onda ne isprobati zajedno na terenu, ako ne sada?

Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0

Kristijan Jakić očekivano je upao u prvu postavu umjesto ozlijeđenog Marcela Brozovića, dok je Dalić 'žrtvovao' Sosu za Perišića na lijevoj strani, dok desnu pokriva Juranović. Kako će to sve izgledati i funkcionirati na travnjaku, tek ćemo vidjeti...