Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvatska U21 na Euru na asove Milana, Chelseaja, Bayerna...

Hrvatska U21 na Euru na asove Milana, Chelseaja, Bayerna...
12

Mlada engleska reprezentacija vrijedi više nego hrvatska A vrsta! No, u kvalifikacijama ih je uspjela zaustaviti - Andora!? Za mlade Švicarce, pak, igra dečko rođen u Koprivnici

VIDEO

Volio bih da izvučemo nekog od domaćina, poželio je Igor Bišćan nakon što je "male vatrene" odveo na Euro.

Jer jasno je svima da ni Mađarska ni Slovenija nisu klasa mladih reprezantacija u rangu onih koji su prošli pakao kvalifikacija.

Pokretanje videa...

Bišćan nakon plasmana na Euro 04:30

No, želja mu se nije ispunila. Pa su umjesto Slovenije, čija je tržišna vrijednost prema Transfermarktu 7,83 milijuna eura, i Mađarske, čija cijela U21 momčad vrijedi još manje, svega 5,28 milijuna eura, došli giganti Engleska i Portugal, te jaka Švicarska.

Što reći kad vidite da mlada engleska reprezentacija vrijedi više nego hrvatska A selekcija, čak 285,5 milijuna eura! Predvodi ih zvijezda Chelseaja Callum Hudson Odoi, procijenjen na 35 milijuna eura. Slijede Jude Bellingham iz dortmundske Borussije, kojem je tek 17 godina, a već vrijedi 27 milijuna eura.

Chelsea v Burnley - Premier League - Stamford Bridge

Ben Godfrey iz Evertona i Dwight McNeil iz Burnleya vrijede po 25 milijuna, a tu su i Eddie Nketiah iz Arsenala, Ryan Sessegnon iz Hoffenheima, Tom Davies iz Evertona, Brandon Williams iz Manchester Uniteda, 17-godišnjak iz Bayerna Jamal Musiala, Curtis Jones i Rhys Williams iz Liverpoola...

Englezi su kroz kvalifikacije promarširali: u deset utakmica imali su devet pobjeda i remi, zabijali su 3,4 gola po utakmici, utrpali pet komada Austriji i Albaniji, šest Kosovu..., a nisu pobijedili jedino na gostovanju kod - Andore!? Tih 3-3 jedina su im dva ispuštena boda.

AC Milan v Hellas Verona - Serie A - Giuseppe Meazza

Portugalska mlada reprezentacija vrijedi 165,5 milijuna eura, a prva je zvijezda Rafael Leao iz Milana s 28 milijuna. Florentino iz Monaca vrijedi 18 milijuna, Gedson Fernandes iz Tottenhama 13,5, Diogo Dalot iz Milana 12 i onda je tu plejada igrača iz Sportinga i Porta.

I Portugal je u kvalifikacijama bio uvjerljiv, iako je završio drugi u skupini. Naime, i Portugalci i Nizozemci lako su pobijedili sve suparnike, a u međusobnim okršajima Nizozemci su kod kuće pobijedili 4-2, a Portugalci 2-1.

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva

Švicarska je suparnik kojeg Bišćanove trupe moraju pobijediti za prolazak. Švicarci vrijede nešto manje od naših, 36,7 milijuna eura, a prve su zvijezde Noah Okafor iz Salzburga (7,5 milijuna eura), Simon Sohm iz Parme (5 mil.), i Bastien Toma iz Genka (3 mil.). Ima i nešto igrača porijeklom s ovih područja, poput Petra Pušića iz Grasshoppera, a za mladu švicarsku reprezentaciju igra i Toni Domgjoni rođen u Koprivnici.

Švicarska je, baš kao Portugal, završila druga u kvalifikacijskoj skupini s devet pobjeda i jednim porazom, samo što je u njezinom slučaju o pobjedniku odlučivala gol razlika. Naime, Francuze su kod kuće pobijedili 3-1, istim rezultatom kojim su izgubili u Francuskoj, ali Francuzi su imali za četiri gola bolju ukupnu gol razliku. Gruzija, Slovačka, Azerbajdžan i Lihtenštajn nisu Švicarcima mogli ni blizu.

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva

I tako ispada da se na Euro uvjerljivo najteže plasirala Hrvatska. Ostala tri suparnika zajedno su u kvalifikacijama ispustila osam bodova, a "mini vatreni" sami isto toliko (šet pobjeda, dva remija, dva poraza).

Hrvatska mlada reprezentacija vrijedi 46,45 milijuna eura, a na vrhu su Nikola Moro iz moskovskog i Joško Gvardiol iz zagrebačkog Dinama sa po šest milijuna, a slijedi Luka Ivanušec sa četiri milijuna eura.

Generacijski, tu bi pripadao i Josip Brekalo, ali on je odavno član A vrste, a još ktomu prvi krug Eura igra se kad i početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa ga Zlatko Dalić sigurno neće prepuštati Bišćanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu