Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvatska veliki favorit protiv Francuza u finalu Davis Cupa

Hrvatska veliki favorit protiv Francuza u finalu Davis Cupa
1

Koeficijenti na pobjedu Hrvatske u svjetskim se kladionicama kreću od 1.44 do 1.62! Na pobjedu Francuske od 2.25 do 2.38. Finale Davis Cupa na rasporedu je od 23. do 25. studenog u Lilleu

VIDEO

Hrvatska i Francuska od 23. do 25. studenog igraju povijesni finale Davis Cupa, posljednji u ovom formatu. Hrvatska u Lilleu lovi drugi naslov, 13 godina nakon pobjede protiv Slovačke u Bratislavi. Iako su Francuzi domaćini, svjetske kladionice

Hrvatsku su postavile kao favorita u tom finalu. Nekoliko je razloga za to, no prvo o koeficijentima, a oni se na pobjedu Hrvatske kreću od 1.44 do 1.62! 

Na pobjedu Francuske koeficijenti se kreću od 2.25 do 2.38.

 

Marin Čilić, Borna Ćorić, Mate Pavić, Ivan Dodig i Franko Škugor igrači su koje je prijavio Željko Krajan za finale u Lilleu.

Bez obzira što Marin Čilić nije u briljantnoj formi (šest poraza u zadnjih 10 mečeva), i dalje je sedmi igrač svijeta i naš prvi reket, i uz 12. igrača svijeta Bornu Ćorića, koji igra najbolji tenis u karijeri, predvodit će Hrvatsku u singlu. 

Francuski izbornik Yannick Noah ima velikih problema sa sastavom. Nije zvao Gillesa Simona i Gaela Monfilsa, a ozlijedio mu se prvi reket Richard Gasquet pa je u prvog reketa promoviran Lucas Pouille, 32. igrač svijeta. 

Čilić je protiv Pouillea igrao jedanput i dobio ga je 2016. godine u polufinalu Davis Cupa na tvrdoj podlozi 6-1 7-6 2-6 6-2.

Finale Davis Cupa: S Hrvatima na zemlji? Ja nisam bio za to
Finale Davis Cupa: S Hrvatima na zemlji? Ja nisam bio za to

Uz Pouillea za singl konkuriraju Jeremy Chardy i Jo Wilfried Tsonga. Protiv Chardyja je Čilić igrao pet puta, ima tri pobjede i dva poraza.

Protiv Tsonge Marin ima pet pobjeda i dva poraza. 

Ćorić je protiv Pouillea igrao dvaput i oba je puta slavio. Zato nije ni čudo što su kladionice ulogu favorita prebacile na hrvatsku stranu. Čilić i Ćorić favoriti su u oba singla i ne bi bilo iznenađenje da već nakon prvoga dana imamo 2-0.

Jak francuski adut je igra u parovima, radi se o jednom od najboljih parova današnjice Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert, koji su ove sezone osvojili Roland Garros. Ali imamo i mi vrhunske igrače za parove, tog Mahuta i Herberta prije dvije godine srušili su Čilić i Dodig! Ovaj put parove će vjerojatno igrati Pavić i Dodig, koji možda nisu favoriti, ali morat će se protiv njih Francuzi dobro namučiti.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu