Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrvatski ''dječji vrtić'' u lovu je na medalju nakon 16 godina

Hrvatski ''dječji vrtić'' u lovu je na medalju nakon 16 godina
1

Izabranici Joke Vrankovića na 37. EP-u u Litvi namjeravaju izboriti četvrtfinale te se plasirati na OI. Igraju u grupi C s Grčkom, BiH, Makedonijom, Finskom i C. Gorom

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija na čelu s izbornikom Jokom Vrankovićem tiho je i bez pompoznih najava otputovala na Europsko prvenstvo u košarci koje se održava u Litvi od 31. kolovoza do 18. rujna. 

Najveća svjetska košarkaška nacija u 19 dana ugostit će 24 europske reprezentacije smještene u četiri skupine.

Znatno pomlađena Hrvatska s prosjekom od 25 godina pokušat će ostvariti minimalni cilj i ponoviti rezultat s prethodna dva Eurobasketa plasmanom u četvrtfinale, ali izbornik se nada da će prekinuti 'proklestvo' dugo 16 godina od kad nisu osvojili medalju.Skromna željaa Vrankovićev 'dječjeg vrtića' je plasman na Olimpijske Igre u Londonu sljedeće godine i ona prava želja - napokon se okititi medaljom. A kako bi izborili put u London trebaju se plasirati u Top 6 najboljih europskih reprezentacija. A za taj cilj konkuriraju čak 12 reprezentacija - Španjolska, Francuska, Litva i Rusija kao najveći favoriti za naslov te Njemačka, Hrvatska, Turska, Grčka, Italija, Srbija, Slovenija i Crna Gora.

Na tom putu u prvoj fazi natjecanja u skupini C koja se igra u Alytusu stajat će Finska, balkanski susjedi Bosna i Hercegovina, Crna Gora te Grčka koja je uz Hrvatsku najveći favorit skupine. U drugoj fazi natjecanja Hrvatska ulazi u skupinu F u kojoj se miješa s tri prvoplasirane momčadi iz Skupine C u kojoj su najveći favoriti Rusija i Slovenija.

- Mladi smo, trkački jači nego prije i lakše ćemo se regenerirati u gustom rasporedu. No iskustvo nam je minus. Ipak, svi se potajno nadamo da ćemo nešto osvojiti, no ne želimo o tome pričati - smatra Marko Popović da je ova reprezentacija mnogo jača od one sa SP-a u Turskoj.

Pop je s 29 godina preuzeo ulogu kapetana te će biti jedini igrač u momčadi koji je nastupio na prošlom Eurobasketu u Poljskoj. Najveći nedostaci ove reprezentacije izostanak je prvog 'playa' Roka Ukića zbog ozljede te ozljede ključnih igrača koji su se tek zagrijali na pripremnim utakmicama.

Nove promjene u momčadi su dolazak prvog stranca Dontayea Drapera, Tomić i Barać nova su budućnost pod košem, Tomas i Bogdanović pružit će šutersku kvalitetu, a Žorić i Andrić davat će sigurnost u skakačkom dijelu. Sve leži na iskustvu Popovića koji bi trebao povezati sve linije.

Mlada momčad bez prevelikih očekivanja ima veliku priliku napraviti iskorak u 11 utakmica, i prekinuti kompleks gubljenja neizvjesnih utakmica u odlučujućim trenucima te osvojiti prvu medalju na velikim natjecanjima od Atene 1995.

Hrvatska

Ante Tomić - Centar (Real Madrid)

Lukša Andrić - Centar (Galatasaray)

Marko Popović - Bek (Žalgiris)

Bojan Bogdanović - Bek, krilo (Fenerbahče)

Rok Stipčević - Bek (Varese)

Marko Tomas - Bek, krilo (Fenerbahče)

Dontaye Draper - Bek (Cedevita)

Kruno Simon - Bek (Zagreb)

Damir Markota - Krilo, centar (Union Olimpija)

Damjan Rudež - Krilo (Cibona)

Luka Žorić - Centar (Unicaja)

Stanko Barać - Centar (Efes)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja