Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski El Clasico u finalu: Jug brani Gruž, a Mladost prijeti jugašima: 'Napadamo trofej!'

Hrvatski El Clasico u finalu: Jug brani Gruž, a Mladost prijeti jugašima: 'Napadamo trofej!'

Finale? Ostajemo pri prvotnoj konstataciji da je Jug ipak u laganoj prednosti. Prvo zbog domaćeg terena, a onda ipak i zbog činjenice da Mladost ne izgleda onako dobro kao prije stanke

VIDEO

El Clasico u finalu! Hrvatski i vaterpolski, a to, pak, znači samo jedno; za trofej se bore Jug i Mladost (20:00, ArenaSport 1).  Iskreno, ništa drugo nismo ni očekivali iako su Zagrepčani morali dobro zapjeniti bazen u Gružu da bi slomili žilave protivnike iz Herceg Novog (14-12) u prvom polufinalu Regionalne lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Divlja liga u dubrovačkom Portu

Pokretanje videa...

jug 02:23
Spektakl u finalu Jadranske lige: Mladostaši na Jug...
Spektakl u finalu Jadranske lige: Mladostaši na Jug...

Crnogorski Jadran u tri je navrata imao tri gola prednosti, zadnji put desetak minuta prije kraja (10-7), kada su mladostaši upalili turbo i za 64 sekunde (!) došli do egala. Tu smo već, unatoč svim propustima Mladosti u obrani pa i činjenici da kapetan Ivan Marcelić nije imao svoj dan na golu i zamijenjen je na poluvremenu, već lagano počeli gledati Zagrepčane kao prve finaliste. Širina, kvaliteta, sve je to počelo isplivavati na površinu u zadnjoj četvrtini u kojoj je, doduše, bilo malo i sudačkog povjetarca u zagrebačkom smjeru (peterac na Vrliću, nap. a.). No, pobjeda, bez dvojbe, čista i zaslužena.

- Mislim da je bila odlična utakmica, odlično su se Novljani držali prve tri četvrtine, a potom je presudila naša duža klupa, želja i volja da se vratimo - potvrdio je trener Zoran Bajić upravo našu prijašnju konstataciju. 

- Pokazali smo po tko zna koji put karakter. Nadam se da ćemo se dignuti nakon ove utakmice, izvući bogato iskustvo koje imamo, da ćemo bolje otvoriti finalni susret, biti na pravoj razini i bez ikakve sumnje napast ćemo trofej. Otvaramo si vrata raja, idemo ući u njih, ispisati povijest. Nikada više nećemo biti u ovom sastavu, 'ajmo sada onda odigrati sebi za gušt.

Zagreb: Druga četvrtfinalna utakmice prvenstva Hrvatske, HAVK Mladost - OVK POŠK

Naravno, ne možemo o prvom polufinalu završiti, a ne napisati pokoje slovo pohvale za Luku Bukića. Rijedak je, doista rijedak, slučaj da na ovakvoj razini jedan igrač zabije sedam golova. Ili, u ovom slučaju, polovicu cijele momčadi. Istina, tri su iz peterca, ali i njih treba zabiti.

- Ušli smo mlako i nervozno, stizali smo rezultat veći dio utakmice i tek u posljednjoj četvrtini napravili preokret. Zadovoljan sam pobjedom, a rezultat čak malo i vara. Vjerujem da ćemo u finalu biti puno bolji u početnim minutama - poželjelo je apsolutno prvo ime Mladosti protiv Jadrana.

Onaj drugi Jadran, splitski, drugom favoritu polufinala nije ni izbliza načinio slične probleme. Tu je, na žalost za gledatelje, a na sreću za Jug, sve bilo gotovo već na poluvremenu. Splićani su u zadnjih sedam utakmica tri puta dobili Dubrovčane, ali kada se igra za trofej... E, tu za dobiti Jug moraju ponuditi daleko više. I ne samo oni.

Liga kojom dominiraju - Hrvati! U Gružu kreće vaterpolska fešta koju ni korona nije zaustavila
Liga kojom dominiraju - Hrvati! U Gružu kreće vaterpolska fešta koju ni korona nije zaustavila

- Uvjerljiva i sigurna naša pobjeda, na kraju dosta neočekivana razlika, ali smo se dobro spremili. Utakmica prije neki dan splitskog Jadrana protiv Mladosti u polufinalu doigravanja domaćeg prvenstva, pogotovo ona druga u Splitu, te prvo polufinale završnog turnira Regionalne lige između Mladosti i hercegnovskog Jadrana, pokazale su nam kako se ne smije ući u utakmicu s mišlju "lako ćemo" i taj naš dobar pristup rezultirao je uvjerljivom pobjedom (19-11) Jadrana te plasmanom u finale - rekao je sinoć jugaš s najučinkovitijom topovnjačom, peterostruki strijelac Hrvoje Benić.

Šibenik: Solaris i Jug u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Finale? Ostajemo pri prvotnoj konstataciji da je Jug ipak u laganoj prednosti iako je dosad više gubio finala Regionalne lige nego ih dobivao (4-6). Prvo zbog domaćeg terena, a onda ipak i zbog činjenice da Mladost ne izgleda onako dobro kao prije stanke. Odnosno, takav nam je dojam potvrdilo i polufinale. No, u sudaru titana, finalnom sudaru, forma je ionako tek relativan pojam.

- Igra Mladosti protiv Jadrana iz Herceg Novog nama uopće nije mjerodavna za analizu jer se bilo jako teško uopće za Herceg Novi pripremiti. Oni ipak ništa nisu igrali od veljače. Meni je za očekivati da će se Mladost nakon splitskog Jadrana u našem prvenstvu, pa sad crnogorskog Jadrana, samo dalje dizati. Čini mi se da je tako i forma tempirana. To što igramo doma, definitivno ne znači da će nam zato biti lakše - kaže Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Pa, ako je tako, onda poželimo samo - dramu na maksimumu. Prvu od najmanje još tri koje će uslijediti između "gospara" i "žabaca" u finalu Prvenstva Hrvatske počevši od subote.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe