Sport

Komentari 0

Hrvatski karatisti s puno optimizma odlaze u Dubai

Hrvatski karatisti s puno optimizma odlaze u Dubai

Imam dosta problema s lijevim ramenom, ali vjerujem da i ovoga puta mogu ostvariti odličan rezultat. Mislim da imam dosta iskustva pogotovo u posljednje tri godine, rekao je Kvesić

Konferencijom za medije održanom u petak u Zagrebu, predstavnici hrvatske reprezentacije u karateu najavili su svoje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, koje je na rasporedu od 16. do 21. studenoga.

- Očekivanja su uvijek dosta velika. Imam dosta problema s lijevim ramenom, ali vjerujem da i ovoga puta mogu ostvariti odličan rezultat. Mislim da imam dosta iskustva pogotovo u posljednje tri godine. Od zlata u Madridu 2018. prošao sam dosta natjecanja, mečeva. Imam i iskustvo Olimpijskih igara tako da imam dobru podlogu ostvariti nadam se vrlo dobar rezultat u Dubaiju", istaknuo je osvajač sedam medalja s velikih natjecanja i aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Ivan Kvesić.

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska seniorske karate reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Dubai

- Tjednima se pripremamo za predstojeće SP, a emocije su još s EP-a u Poreču kada smo osvojili ekipnu titulu europskog prvaka u borbama. No, baš zbog toga s dobrim temeljima putujemo u Ujedinjene Arapske Emirate. S veseljem očekujemo svjetsku smotru koja slijedi - riječi su Enesa Garibovića koji je uz ekipno zlato na EP-u u Poreču osvojio i pojedinačnu broncu u kategoriji do 75 kg.

Na konferenciji za novinare bila je i članica brončane ženske ekipe u borbama s ovogodišnjeg EP-a Mia Greta Zorko.

- Mnogi imaju velika očekivanja, kao i mi... Nastojimo bez velikog pritiska otići u Dubai. Treba nam mirna glava na tatamiju kako bismo stigli do željenog cilja -  rekla je Zorko, koja je ujedno i osvajačica srebra u kategoriji +68 kg na EP-u za mlađe seniore ovoga ljeta u Tampereu.

- Duboko vjerujem da ova ekipa može ostaviti veliki trag i na SP-u, treba nam jedna mala molitva da u svim okolnostima ovoga vremena zdravstveno sve bude u redu, a sve ostalo ćemo odraditi u Dubaiju - rekao je Danil Domdjoni, od prije nekoliko dana v. d. izbornika muške reprezentacije i osvajač svjetskog zlata u Tokiju 2008.

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska seniorske karate reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Dubai

Vršitelj dužnosti izbornika ženske vrste u borbama je Goran Romić, a izbornica obje selekcije u katama Marijana Kiuk naglasila je kako je u tom dijelu natjecanja ekipa spremna, mlada, perspektivna, u pripremama obavila sve što su u proteklom razdoblju planirali.

- Kvalitetu imamo, znamo što nas čeka -  upozorio je direktor reprezentacije Ante Čutura, a predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek osvrnuo se na niz organizacijskih pothvata tijekom godine (EP u Poreču, prvenstvo Balkana, ljetni svjetski kamp, ostala međunarodna natjecanja kojima je naša zemlja proteklih mjeseci bila domaćin), nadajući se nastavku serije nakon što je na EP-u naša vrsta stigla do jubilarne 100. medalje na europskim i svjetskim prvenstvima.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu bio je i proslavljeni karatist Enver Idrizi koji će dragocjenim savjetima biti od velike pomoći našoj reprezentaciji u Dubaiju, gdje će Hrvatska ukupno imati 26 reprezentativaca, od čega tri u parakarateu.

Najčitaniji članci