Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hrvatski nogometaš osvojio je svjetska imena: Figa, Deca...

Hrvatski nogometaš osvojio je svjetska imena: Figa, Deca...
3

Rafael Spajić (26) je street soccer igrač iz Đakova. Zahvaljujući svojoj vještini s loptom, sudjelovao je na mnogobrojnim natjecanjima sa svjetski poznatim zvijezdama poput Luisa Figa i Massima Ceccaronija

VIDEO

Rafael Spajić, 26-godišnji street soccer igrač iz Đakova i student na Pravnom fakultetu u Osijeku, koji je, zahvaljujući svojoj vještini s loptom, sudjelovao na mnogobrojnim natjecanjima u srazu sa svjetski poznatim nogometnim zvijezdama, govori nam kako i zašto se počeo baviti freestyle nogometom.

POGLEDAJTE VIDEO: Rafael o svojim uspjesima i nadmetanjima s velikim igračima

Pokretanje videa...

03:02

Zahtjevi dobrog 'street soccera'

Disciplina street soccera zahtijeva sportaše s izbrušenim tehnikama vođenja lopte te izvođenja trikova istom. Izvodi se jedan na jedan, a pobjednik je onaj koji  u 3 minute zabije više golova ili gurne loptu kroz noge, što sam Rafael Spajić smatra itekako najvećim poniženjem na natjecanjima.

Intriga prema ovakvoj vrsti sporta započela je prije 10 godina kada je Rafael Spajić zapazio reklamu na kojoj Ronaldinho izvodi nogometne trikove pa se i on sam htio iskušati u tome. Tada je već igrao nogomet u lokalnom klubu u Đakovu, gdje i živi, no zanimanje za freestyle nogomet je sve više raslo.

Prvi veliki uspjeh bilo je 4. mjesto na turniru u Londonu

Rafael je uložio mnogo sati i truda kako bi usavršio svoje vještine, a kada se njegov napredak počeo primjećivati odlučio je to pokazati i na raznoraznim natjecanjima. Prvi turnir na kojem je sudjelovao bio je u Londonu gdje je došao do četvrtfinala što mu je omogućilo daljnji razvitak.

Dvije uzastopne godine sudjelovao je na Panna Knockout Tournamentu u Amsterdamu gdje je 2011. osvojio brončanu medalju, a 2012. je završio na četvrtom mjestu. U ovom kontekstu posjetio je više od 20 država koje je posjećivao kao natjecatelj, ali i kao gost predavač gdje je rame uz rame svoju tehniku predstavljao s nogometnim zvijezdama poput Massima Ceccaronija, Luísa Figa te Deca.

I veliki Ronaldo i Neymar puno zahvaljuju ovoj tehnici

Osim što je proputovao velik broj država, radio je i za velik broj organizacija te ga je čak i princ iz Abu Dhabija pozvao na svoju zabavu i pokaže par trikova.Rafael govori kako su velika svjetska imena poput Ronalda, Ronaldinha, Neymara i drugih svoju tehniku izgradili upravo na ovakav način, a njemu možemo samo poželjeti sreću u svim nadolazećim natjecanjima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani