Sport

Komentari 6

Hrvatski nogometaši: Vraćamo se iz Ukrajine, sad je najvažnije samo da se dokopamo kuće...

Hrvatski nogometaši: Vraćamo se iz Ukrajine, sad je najvažnije samo da se dokopamo kuće...

Alarmantno je, pokušavam si što prije organizirati povratak u Zagreb, javio nam se iz Kijeva Vukojević. Kući kreću i Neven Đurasek i Lovro Cvek, čija se Zorja ranije iz ugroženog Luganjska preselila u Oleksandriju

Dvojica nogometaša iz varaždinskog kraja nalaze se u Ukrajini i na putu su kući. Lovro Cvek igrač je Zorje iz Luganjska, četvrtoplasirane momčadi najvišeg ranga ukrajinskog nogometa, a Nevena Đuraseka zagrebački je Dinamo posudio Dnipru, trećeplasiranoj momčadi ukrajinske lige.

Inače, Đurasek i trener Igor Jovićević nedavno su se vratili u Ukrajinu s priprema u Turskoj. Budući da u Ukrajini bijesni rat, obojica se vraćaju u Hrvatsku.

Cvek je igrač Zorje, čiji se klub iz Luganska preselio u Zaporožje. S njime smo se čuli dok je bio na putu prema Oleksandriji.

- Iako su ljudi ovdje tvrdili da do rata neće doći, ipak je došlo. Nekako se osjećala cijelo vrijeme napetost - ističe Cvek, koji je u vrijeme ruske invazije bio u Zaporožju.

- Pogodili su vojnu bazu. Ciljevi su im to i aerodromi - ističe Cvek, koji se treba naći s Đurasekom i Jovićevićem.

- Uskoro ćemo se naći i onda ćemo vidjeti kako ćemo prema Hrvatskoj. Najvažnije je da se dokopamo rodne grude - dodao je Cvek, koji je tri sezone u Zorji.

Javio nam se kratko i Đurasek:

- Probat ćemo sutra otići. Kažu da je danas preopasno.

Javio nam se i bivši reprezentativac Ognjen Vukojević, pomoći trener kijevskog Dinama.

- Ma nemojte se ljutiti, stvarno sad nemam vremena za razgovor, ovdje je baš jako alarmantna situacija, prava drama. U velikoj sam gužvi, pokušavam se nekako organizirati i što prije vratiti u Hrvatsku. Obećajem, čim dođem u Zagreb imat ću više vremena za razgovor, tada ću imati vremena za vas, sada samo razmišljam kako se vratiti doma.

Bivši hajdukovac Ivan Pešić potvrdio nam je da je kod njega za sad mirno, ali da postoje određeni problemi.

- Kod nas je mirno za sad, pratimo situaciju u zemlji. Pokušavamo u dogovoru sa klubom organizirati evakuaciju prema nekoj od europskih zemalja, ali već je dosta cesti zatvoreno. Problem je gorivo, ograničeno je za kupnju, aerodromi su zatvoreni. Pokušali smo kontaktirati veleposlanstvo, ali oni znaju isto koliko i mi.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci