Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski prvak je počeo pripreme za novu sezonu

Hrvatski prvak je počeo pripreme za novu sezonu
1

Dinamo u utorak počinje pripreme za novu sezonu, a 25. lipnja putuju u Austriju. Za mjesec dana ih čekaju prvi ispiti u pretkolu Lige prvaka

VIDEO

Hrvatski prvak Dinamo u utorak počinje s pripremama za novu sezonu. Trener Branko Ivanković vratio se iz Austrije gdje je pratio utakmice hrvatske reprezentacije. Prvo je čestitao igračima i stožeru na sjajnim uspjesima, a onda se posvetio Dinamu.
"Modre" već za mjesec dana čekaju prvi izazovi u Europi.
- Danas smo počeli s pripremama jer već za mjesec dana imamo utakmicu pretkola Lige prvaka. Uvodni trening smo igrali međusobnu utakmicu dva puta po pol sata. Ono što me posebno veseli je kako su svi igrači došli odmoreni, svježi i puni enrgije. Igrači su motivirani i očekujem da to zadrže - rekao je "Tanac".
Zagrepčani će u pripremnom razdoblju odigrati četiri prijateljske utakmice protiv Interblocka, Mure, Lecha Poznana, dok se četvtrti protivnik još ne zna.
Dinamova igračka križaljka znatno je drugačija u odnosu na prošlu sezonu. Nema više kapetana i najboljeg igrača Luke Modrića, koji je otišao u Tottenham i to će biti najveći Ivankovićev problem. Tanac mora naći zamjenu za Luku, a to će biti zaista teško, skoro nemoguće. Nema ni Ognjena Vukojevića koji je otišao u Dinamo iz Kijeva. Otišli su i Koch (bečki Rapid), Čale (Trabzonspor) i Vugrinec (Zagreb). U Maksimir se vratio golman Tomo Butina, a došli su i Argentinci Suarez i Ibanez, Čileanac Morales i Maleš.
S posudbe su se vratili Lovren, Jertec, Tomić i Šarić, a pripreme je započeo i oporavljeni Kamerunac Chago. Golman Filip Lončarić i Dinamo će kroz nekoliko dana raskinuti ugovor.
Ivanković je pohvalio novog igrača Čileanca Moralesa.
- Morales je kreativni igrač kojem ej najbolja pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi, ali može igrati i defenzivno. Može pokriti sve pozicije u veznom redu - rekao je trener Dinama.
Carlos još uvijek vuče probleme s ozljedom aduktora no trebao bi se oporaviti u roku od sedam dana.
Ivanković može računati na četiri napadača - Mandžukića, Tadića, Šokotu i Balabana, a igrat će oni koju u tom trenutku budu najbolji.
Nakon pripremnog dijela u Zagrebu, Dinamo će otputovati 25. lipnja u Austriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...