Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski reprezentativac stigao u Cibonu: Potpisao je Mustapić!

Hrvatski reprezentativac stigao u Cibonu: Potpisao je Mustapić!

Ja sam kao klinac odrastao na žutom teleskopu gledajući Cibonu tako da je ovo ostvarenje dječačkog sna, unatoč tome što sam mlađe kategorije proveo u Cedeviti, kazao je Jakov Mustapić

VIDEO

Raskid suradnje s Josipom Bilinovcem te ozljeda Ryana Reynoldsa stvorili su propuh na bekovskoj poziciji u Ciboni. Klub je morao reagirati i pod hitno dovesti neko rješenje, a izbor je pao na bivšeg košarkaša Cedevite i reprezentativca Jakova Mustapića.

Cibosima je trebalo ekspresno rješenje i igrač koji će odmah moći pomoći momčadi, a s Mustapićem su se jako brzo dogovorili. Potpisao je ugovor do 2022. godine. 

- Hvala Slobodi, predsjedniku Berbiću i treneru Mulaomeroviću što su prepoznali priliku koja mi se ukazala, priliku da igram na većem nivou, vratim se kući i igram u svom gradu. Nisu mi pravili problem oko prelaska u Cibonu unatoč ne baš bajnoj situaciji u kojoj se njihov klub nalazi. Hvala i ljudima iz Cibone na ukazanom interesu. Ja sam kao klinac odrastao na žutom teleskopu gledajući Cibonu tako da je ovo ostvarenje dječačkog sna, unatoč tome što sam mlađe kategorije proveo u Cedeviti. Uvijek je ta povezanost s Cibonom iz djetinjstva bila tu. Eto, jedva čekam doći u Zagreb, početi trenirati, upoznati nove suigrače i trenera. Želim se što prije prilagoditi sustavu i da zajedno ostvarimo što bolje rezultate do kraja sezone - kazao je Mustapić.

Karijeru je započeo u Cedeviti, a u Hrvatskoj je nastupao za Zabok, Kvarner, Osijek, Šibenik i Split. U Poljskoj je igrao za Krosno i Sczezcin, odakle se otisnuo u Igokeu gdje je skupio tek osam nastupa. Tražio je klub u kojem će dobiti minutažu i opet zasjati, a u tome mu je pomogla Sloboda preko koje se i vratio u hrvatsku reprezentaciju. Bio je dio momčadi koja je igrala završni ciklus kvalifikacija za EP u Istanbulu protiv Nizozemske i Turske..

Tek mu je 27 godina, ali obzirom na ono što je dosad prošao u karijeri i njegovu kvalitetu, sigurno će biti od velike pomoći mladoj momčadi Cibone.

- Nakon ove nezgodne situacije u kojoj smo se našli odlaskom Bilinovca i povredom Reynoldsa, morali smo reagirati. Htjeli smo domaćeg igrača kako bi nastavili s idejom s kojom smo krenuli početkom sezone. Jakova poznajem, igrali smo zajedno i u reprezentaciji i vjerujem da će nam pomoći na oba kraja terena - izjavio je sportski direktor Marin Rozić, a direktor kluba Domagoj Čavlović je dodao: 

- Sretni smo što smo doveli još jednog hrvatskog reprezentativca! Ovim se potezom samo potvrđuje kakvu politiku klub vodi glede afirmacije i razvoja hrvatskih igrača - rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Problem za 'vukove' je taj što će se i dalje morati krpati u ABA ligi Mustapić ima pravo nastupa samo u hrvatskoj ligi. No došao je kao faktor koji bi mogao pomoći treneru Vladimiru Jovanoviću u ispunjenju glavnog cilja, a to je naslov prvaka Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja