Obavijesti

Sport

Komentari 35

Hrvatski rukometaši na EP-u na Sloveniju, Island i Norvešku

Hrvatski rukometaši na EP-u na Sloveniju, Island i Norvešku
1

U Beogradu su izvučene skupine za rukometni EP koji se u siječnju igra u četiri srpska grada. Hrvatska je u skupini D u Vršcu s Islandom Slovenijom i Norveškom

VIDEO

Ovo je Europsko prvenstvo i tu nema slabih momčadi, no mi ne želimo biti jedna od, nego najbolja reprezentacija u Europi. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi. Daleko je to još, treba vidjeti u kakvim sastavima će doći ostali, rekao je Igor Vori nakon izvlačenja skupina za rukometni EP koje se od 15. do 29. siječnja sljedeće godine igra u Srbiji.

I iako Hrvatsku nije dopala 'skupina smrti', 'kauboji' su kao nositelji dobili izrazito teške protivnike. U skupini D, koja se igra u Vršcu, Hrvatska će igrati protiv Norveške, Islanda i Slovenije.

Lijepo je što igramo blizu Hrvatske, no uvijek imamo puno naših navijača, Igor Vori

- Ma, dobro je, nema ovdje loših reprezentacija. Sve treba respektirati, no nikoga se ne bojimo. Neka oni razmišljaju o nama - dodao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

U prvom krugu iz skupina dalje prolaze po tri reprezentacije te se u drugom krugu stvaraju dvije skupine po šest momčadi. 'Hrvatska' skupina križa se sa 'strašnom' C skupinom u kojoj su uz europske prvake Francuze, Španjolci, Mađari i Rusi.

- Da, križamo se s Francuzima. Ne možemo mi bez njih, mi se volimo, to je ljubav. No ako želimo biti najbolji, moramo sve pobijediti. Prije ili kasnije. Možda je i bolje da igramo s najjačima na početku - okrenuo se već prema drugom krugu hrvatski kapetan.

S Hrvatskom će u skupini biti pomlađena Slovenija koja se nakon posljednjih nekoliko godina želi vratiti na veliku scenu.

Neka Island, Norveška, Francuska i ostali razmišljaju o nama, nikoga se ne bojimo, Slavko Goluža

- Za nas je svaka utakmica teška. Nismo više favoriti gotovo protiv nikoga, imamo mladu momčad - rekao je ne pretjerano optimistični Uroš Zorman koji će u Vršcu predvoditi pomlađenu Sloveniju.

- Lakše nam je igrati protiv Hrvatske nego protiv skandinavskih reprezentacija, no to je samo zato što su nam susjedi i poznata nam je njihova škola rukometa. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da možemo iznenaditi - zaključio je ponajbolji slovenski rukometaš.

Prvi susret Hrvatska će igrati protiv Islanda, drugi protiv Slovenije, a treći s Norveškom.

Europsko rukometno prvenstvo, Srbija (15.-29. siječanj)

SKUPINA A (Beograd): Srbija, Slovačka, Danska, Poljska

SKUPINA B (Niš): Makedonija, Češka, Švedska, Njemačka

SKUPINA C (Novi Sad): Mađarska, Rusija, Španjolska, Francuska

SKUPINA D (Vršac): Hrvatska, Slovenija, Island, Norveška

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve