Sport

Komentari 17

Hrvatski trećeligaš dobit će novi stadion: 'Ovo je baš povijesni projekt za bjelovarski nogomet'

Hrvatski trećeligaš dobit će novi stadion: 'Ovo je baš povijesni projekt za bjelovarski nogomet'

Nogometni klub Bjelovar do travnja sljedeće godine dobit će novi stadion, zapravo, simpatični stadiončić s jednom tribinom od 1500 sjedećih mjesta, a od toga 700 natkrivenih

Od danas, pa do, nadaju se svi, najkasnije travnja sljedeće godine, Bjelovar bi trebalo krasiti novo nogometno zdanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nogometni klub Bjelovar, hrvatski trećeligaš, naime, u tom će razdoblju dobiti novi stadion, zapravo, simpatični stadiončić s jednom tribinom od 1500 sjedećih mjesto, a od toga 700 natkrivenih.

Isti će se graditi na mjestu postojećeg, a sve zajedno koštat će oko 20 milijuna kuna. U tu je cifru uključena i izgradnja dva pomoćna igrališta.

U cijelu će priču financijski ući i Hrvatski nogometni savez s milijun kuna.

- Slobodno mogu reći da je ovo najveći projekt u povijesti bjelovarskog nogometa. U nogometnoj školi trenira 230 dječaka i djevojčica koji se svi zajedno presvlače u dvije svlačionice. Temeljem toga možete zaključiti u kakvim uvjetima radimo, a kakva nas budućnost očekuje. Svi se zajedno veselimo novom stadionu i mislimo da nije riječ o megalomanskom projektu, već stadionu koji grad Bjelovar zaslužuje imati. Trenutno imamo 11 natjecateljskih kategorija. Ovaj prostor koriste i atletičari, a invalidi se presvlače u kućici koja nikako nije primjerena njihovim potrebama. S novim stadionom ćemo dobiti nove prostorije koje će biti daleko kvalitetnije i primjerenije - rekao je predsjednik Bjelovara Marko Ćurić.

Počela izgradnja novog stadiona NK-a Bjelovar vrijednog 21 milijun kuna

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, pak, dometnuo je:

- Projekt izgradnje novog bjelovarskog nogometnog stadiona vrijedan je oko 20 milijuna kuna. Danas su krenuli radovi prve faze izgradnje koja će stajati 13 milijuna kuna. Posao je na natječaju dobila bjelovarska tvrtka Hidroregulacija i cijena je za milijun i 200 tisuća kuna manja nego je bila procijenjena vrijednost. Rok za završetak radova jest polovica travnja sljedeće godine. Drago mi je smo krenuli u izgradnju, ali i da se u blizini radi na dogradnji Medicinske škole Bjelovar u nadležnosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Mislim da se u Bjelovaru nikada nije radilo kao sada. Očito je da se Bjelovar napokon probudio i da se gradi, uređuje i radi na svakom koraku. Prije godinu dana smo napravili teren s umjetnom travom, kroz četiri mjeseca trebali bi početi radovi na gradnji i rekonstrukciji cijelog nogometnog terena i postavljanju osam traka za atletsku stazu gdje će se moći održavati međunarodna natjecanja.

Najčitaniji članci