Sport

Komentari 22

Hrvatski trener nakon skandala u Srbiji odlazi iz Crvene Zvezde

Hrvatski trener nakon skandala u Srbiji odlazi iz Crvene Zvezde

Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija, pisalo je na transparentu koji su Delije razvile na utakmici u Beogradu nakon čega su skandirali ratnom zločincu Ratku Mladiću bog čega je Vičević otišao iz kluba

Bivši najtrofejniji crnogorski vaterpolist hrvatske nacionalnost Mirko Vičević (53) nakon skandala u Srbiji odlazi iz Crvene Zvezde.

POGLEDAJTE VIDEO: Jug odbio ući u bazen

"Crnogorski trener je četiri dana nakon zlokobnih navijačkih proglasa i jezivog transparenta na bazenu u Beogradu odlučio napustiti klupu srpskog kluba", piše Kurir. 

Zvezda je ovog vikenda slavila protiv Šapca 13-6 u Superligi, ali utakmica je pala u drugi plan zbog neprimjerenog i vulgarnog ponašanja Delija.

Navijači Crvene Zvezde su u subotu na utakmici napravili transparent s porukom "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, uz skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Prethodno su preko stranice delije.net poručili čelnicima kluba i sportskog društva Crvena zvezda da su u klub za trenera doveli 'čovjeka koji je Hrvat iz Crne Gore i koji nije imao ništa lijepog za reći o Srbima te da je napravio puno toga, ali niti jedna stvar nije bila u korist Srbije'. Dodali su i da to 'ne može proći tek tako, niti će'. 

Navijači Zvezde kivni su na Vičevića zbog obnašanja dužnosti predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, ali i zbog angažmana u DPS-u, odnosno članstva u odboru stranke Mile Đukanovića u Kotoru, aktualnog predsjednika Crne Gore. 

Najčitaniji članci