Obavijesti

Sport

Komentari 36

Hrvatsko tenisko čudo: Petra Marčinko slavila i 24. pobjedu u nizu za novi naslov u Turskoj!

Hrvatsko tenisko čudo: Petra Marčinko slavila i 24. pobjedu u nizu za novi naslov u Turskoj!

Talijanka Elisabetta Cocciaretto imala je 4-2 i break loptu u trećem setu, a u tim trenucima Petra je izgubila živce i bacila reket. Nakon toga osvojila je četiri gema zaredom i došla do nove titule (1-6, 6-4, 6-4)

VIDEO

Hrvatski tenis definitivno ne mora brinuti za svoju budućnost jer dobio je još jednog dijamanta. Ona se zove Petra Marčinko (16) i za nju ćete još čuti. Ovo je samo početak. 

Pokretanje videa...

Juniorska pobjednica Australian Opena, Petra Marčinko vratila se kući VIDEO

Čudesna Petra prošli tjedan osvojila je ITF turnir u Antalyji, a u nedjelju ujutro ponovila je taj uspjeh i svoje vitrine napunila novim peharom. Marčinko je u finalu nakon teškog meča od dva i pol sata pobijedila Talijanku Elisabettu Cocciaretto (1-6, 6-4, 6-4).

Petra je u subotu pregazila Kineskinju Yafan Wang sa 6-0, 6-0, tenisačicu koja je 2019. bila 47. na svijetu! Kineskinja je otišla kući biciklom, kako se kaže teniskim žargonom, a iako se nije nešto pretjerano namučila u tome meču, dva tjedna konstantnog udaranja loptice ostavilo je traga na Petri. I nije čudo. Ima tek 16 godina, a u dva tjedna odigrala je deset mečeva. 

12. Zagreb Ladies Open, Petra Marčinko - Kurumi Nara

Bio je to jako težak meč za nju. U prvom setu bila je neprepoznatljiva. Gomilala je neforsirane pogreške, pojavio se i umor pa ni noge nisu slušale. Talijanka je vrlo lagano došla do prednosti 6-1. Ipak, u drugom setu sjelo je sve na svoje mjesto. Pokazala je svu raskoš svog talenta i srušila 242. na svijetu. Marčinko se probudila pa sa 6-4 izborila treći set. A tamo se odvijala prava drama. Talijanka je imala 4-2 i break loptu, na prvu bezizlazna situacij. U tim trenucima Petra je izgubila živce i bacila reket od bijesa. Izbacila je iz sebe svu ljutnju, bijes i frustracije. I bio je to trenutak koji je odredio tijek meča.

Nakon toga zaigrala je fantastično, osvojila četiri gema zaredom i došla do novog naslova ITF turnira u Antalyji vrijednog 25.000 eura! Osim talenta i puno rada, za uspjeh u tenisu potrebna je savršena psihološka sprema. Petra je pokazala da i to ima. 

12. Zagreb Ladies Open, Petra Marčinko - Kurumi Nara

Vjerovali ili ne, ovo joj je 24. pobjeda zaredom! Uvjerljivo najviše u teniskom svijetu, a za vratom joj puše veliki Rafael Nadal koji je srušio Alcaraza za svoju 20. pobjedu u nizu te se plasirao u finale Indian Wellsa. 

Strašan niz od 24 uzastopne pobjede Petre Marčinko traje od studenoga i poraza u polufinalu juniorskog turnira u Meksiku. A od tada je osvojila Orange Bowl, Australian Open, prvi seniorski naslov u Antalyji te sada i drugi. 

Juniorska pobjednica Australian Opena, Petra Marčinko vratila se kući

Dva naslova u Turskoj donijet će joj ogroman pomak na WTA ljestvici. Napredovat će za čak 356 mjesta! S 928. popet će se na 572. poziciju.

I vjerujemo, ovo je samo početak. Uz strašan talent, veliku volju i ogromnu upornost, čudesnoj Petri samo nebo je granica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani