Obavijesti

Sport

Komentari 1

Oni će skupljati iskustvo na ZOI: Komšić i Vidović najmlađi

Oni će skupljati iskustvo na ZOI: Komšić i Vidović najmlađi
3

Predstavljamo vam Andreu Komšić, Sofiju Novoselić, Dalibora Šamšala, Filipa Zubčića, Mateja Vidovića i Sebastiana Brigovića. U Sočiju svi nastupaju u skijanju

VIDEO

Hrvatsku delegaciju na Zimskim olimpijskim igrama predstavljat će 11 sportaša, od čega ih osam nastupa u alpskom skijanju. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim imaju bolje rezultate i poznatiji su od ostalih pa ćemo vas malo bolje upoznati s Komšić, Novoselić, Šamšalom, Zubčićem, Vidovićem i Brigovićem.

Andrea Komšić

Andrea je najmlađa u ovom društvu, tek joj je 17 godina. Na Sljemenu je prošle godine debitirala u Svjetskom kupu. Prvak je Hrvatske u slalomu. Veliki je biser i potencijal.

Sofija Novoselić

Sofiji su 24 godine, a u karijeri je već prošla puno toga. Iz reprezentacije je bila izbačena 2010. godine pa su joj karijeru neko vrijeme financirali roditelji. Postala je 2011. godine četvrta hrvatska skijašica u povijesti koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu. Nastupila je na Zimskim olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru, a na Svjetskom prvenstvu u Areu je 2007. osvojila 27. mjesto u slalomu.

Dalibor Šamšal

Dalibor (28) već ima iskustvo s Igara, bio je u Torinu 2006. godine, ali nije završio utrku. To je njegov najveći problem. Naime, Šamšal je odličan na treninzima, no kada na red dođu utrke, Dalibor ih rijetko završava. Prije pet godina je prvi put izborio 2. vožnju i uzeo bodove, na Sljemenu je osvojio 22. mjesto. Na SP-u u Schladmingu je prošle godine bio 27. u slalomu. 

Filip Zubčić 

Filip ima 21 godinu i perspektivan je. U Garmisch-Partenkirchenu je prije tri godine na SP-u bio 30. u slalomu. Ostao je upamćen kada je prošle godine tijekom paralelnog slaloma, u sklopu ekipnog natjecanja na SP-u, neoprezno krenuo u utrku i u padu pokosio Neureuthera te ga pogodio skijom u potkoljenicu. Srećom, sve je dobro prošlo.

Matej Vidović

Matej je najmlađi od muškog društva, na leđima mu je tek 20. Najbolji rezultati su mu 7. mjesto u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu te 51. mjesto u istoj disciplini, ali među seniorima na SP-u u Garmisch-Partenkirchenu 2011. godine.

Sebastian Brigović

Sebastian je također vrlo mlad, ima 21 godinu. Prije dvije godine je izbrisan iz reprezentativnog kadra. Ima nekoliko FIS pobjeda, a prvi put je u Svjetskome kupu nastupio 2012. na Sljemenu. Ima iza sebe dva SP-a, u Garmisch-Partenkirchen je bio 47. u veleslalomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...