Obavijesti

Sport

Komentari 82

'Htio je nešto reći igračima, ali nije uspio. Jako mu je teško...'

'Htio je nešto reći igračima, ali nije uspio. Jako mu je teško...'
1

Dao sam Daniju nekoliko savjeta, bio je kod mene kada je sve bilo gotovo, dao sam mu dva, tri savjeta. Ali ostat će to između nas, rekao je Nenad Bjelica nakon odlaska najboljeg igrača Dinama...

VIDEO

Dani Olmo (21) je prije šest godina u Dinamo došao kao veliki talent, a danas odlazi kao jedan od najboljih mladih igrača Europe. Očekivano, velika pomama bila je za mladim Španjolcem, a Dinamo se na koncu dogovorio s Leipzigom koji je ponudio najbolje uvjete zagrebačkom klubu, ali i Daniju.

 

Pokretanje videa...

02:35

Spominjale su se razne cifre u medijima od 30, 40 milijuna eura, ali bilo je jasno da Dinamo ne može dobiti toliko. Nijemci će za Danija platiti oko 18 milijuna eura, a to će s vremenom, naravno sve ovisi o njemu, porasti s bonusima. Tako će Dinamo za svaku sezonu u kojoj Olmo nastupi u Ligi prvaka zaraditi dva milijuna eura, a milijun eura za svakih 15 nastupa. Tu je i odličan postotak od 10 posto od idućeg transfera.

Dinamo je njegovim odlaskom izgubio jako puno, riječ je o igraču koji već dvije sezone igra na top razini i odvukao je klub do europskog proljeća pa onda i do Lige prvaka.

Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom
Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom

- Najgore je njemu jer se trebao odlučiti, imao je nekoliko jako dobrih ponuda. Odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazivati sve ono što je pokazivao u Dinamu. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život, ide dalje. Mi moramo bez njega, on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje - rekao je Nenad Bjelica nakon odlaska svog najboljeg igrača.

Olmo je Bjelici sve otkrio još u srijedu navečer, a s igračima se oprostio u četvrtak na doručku. Bilo je jako emotivno, a na kraju je u suzama spakirao kofere i otišao za Zagreb.

- S dečkima se pozdravio, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško. To je klub koji je na vrhu Bundeslige, jako dobro razvijaju igrače. Iz godine u godinu su bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i to je ekipa u kojoj će se on sigurno razviti - nastavio je trener Dinama.

Olmo se u suzama oprostio od suigrača i otišao s priprema...
Olmo se u suzama oprostio od suigrača i otišao s priprema...

Olmo je tražio korak dalje u karijeri, a sad ga je i dobio. Otišao je u klub koji se bori za naslov Bundeslige, vrijednost im je preko pola milijarde eura i imaju hrpu mladih i talentiranih igrača. Ali što sada s Dinamom?

- Mi imamo igrače koji mogu zamijeniti Danija, to su Ivanušec, Majer, Gojak. Ima tu i mladih što dolaze i nema potrebe dovoditi nekoga. Vidjet ćemo o novim odlascima, zavisi sve o ponudama. Kada je došla dobra ponuda za klub i za igrača, onda je brzo došlo do dogovora. Ako bude još ponuda, onda ćemo odlučiti svi skupa.

Je li Dani dobio poneki savjet?

- Dao sam Daniju nekoliko savjeta, bio je kod mene kada je sve bilo gotovo, dao sam mu dva, tri savjeta jer igrao sam u Njemačkoj i Španjolskoj. Ali ostat će to između nas - zaključio je Bjelica.

Olmo je u modrom dresu odigrao 124 utakmice i zabio 34 gola uz 28 asistencija. Uz to je osvojio i dva naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa što ga je lansiralo u reprezentaciju Španjolske.

'Modri' su i dalje na pripremama u Rovinju, ali ne zadugo. Uskoro se vraćaju u Zagreb, a onda ih za tjedan dana očekuje utakmica protiv Slaven Belupa i početak proljetnog dijela HNL-a. Ali ovaj put samo bez Olma...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.