Sport

Komentari 63

Htjeli su mi uspavati Koricu, žena je spavala s njom na podu

Htjeli su mi uspavati Koricu, žena je spavala s njom na podu

Mirko je poznat kao veliki ljubitelj pasa, često je gost azila Dumovec, a i sam je vlasnik nekoliko četveronožnih prijatelja. Možda je i pogrešno reći 'vlasnik' budući da Cro Cop svoje pse tretira kao članove obitelji

Legenda hrvatskog borilačkog sporta Mirko Filipović u novom obraćanju javnosti posvetio je vrijeme svojoj neizmjernoj ljubavi prema životinjama.

Mirko je poznat kao veliki ljubitelj pasa, često je gost azila Dumovec, a i sam je vlasnik nekoliko četveronožnih prijatelja. Možda je i pogrešno reći 'vlasnik' budući da Cro Cop svoje pse tretira kao članove obitelji, a ne životinje.

Tako je u jednom trenutku imao čak sedam pasa.

- U Privlaci imam tri mješanca i svi su oni iz azila. Oni su toliko pametni da prepoznaju zvuk mojeg auta. Moj bratić brine se o njima, a imaju oni boksove s podnim grijanjem i veliko dvorište, no kao da znaju da sam ja pravi gazda, iako mene vide jednom u dva mjeseca. Zagrebački psi čudna su kombinacija dva rotvajlera i dva pekinezera - rekao je Mirko prije dvije godine.

U nedjeljno poslijepodne na svojem Facebook profilu ispričao je kako je njegova kujica Kora od 'otpisanog psa danas potpuno zdrava', a prije samo nekoliko mjeseci nisu joj davali šanse za oporavak. Čak su sugerirali i uspavljivanje.

Mirkovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Kora❤️! Moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci, a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova. Veterinari su rekli da je gotova praktički. Da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova, da je stanje jako loše. Čak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proći, a koja je zahtjevna i komplicirana, a i nema garancije da će operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova. Uz naravno 24-satni nadzor jer ne smije ni potrčati, a kamo li skočiti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.

Prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji, dr. Milana Matkea, stručnjaka i specijalista svjetske klase upravo za ovakve slučajeve. Nakon što je pregledao snimku Korinih kukova, rekao je da će ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir, da će samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio. Uglavnom, Kora je operirana i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava.

Danas smo išli u prvu šetnju. Hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duže šetnje da postepeno ojača mišiće koji su atrofirali. Nakon 6 tjedana od operacije, Kora se u potpunosti oporavila. Rehabilitacija je bila teška, iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj. Hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste. Da ne spominjem izlaske da obavi nuždu, jednom rukom se drži povodnik, a drugom ručnik koji je provučen ispod njenog trbuha da smanji opterećenje na zadnje noge kod hoda.

Uglavnom, Korica je danas zdrava, oporavljena i živa! A sve to mogu zahvaliti dr. Matkeu. Hvala Vam dr. Matke na svemu što ste učinili i zato što je Kora danas s nama, živa i zdrava."

Najčitaniji članci