Obavijesti

Sport

Komentari 72

Emocije na Maksimiru: Kijevski i zagrebački Dinamo remizirali

Emocije na Maksimiru: Kijevski i zagrebački Dinamo remizirali
7

Dinamo Zagreb i Dinamo Kijev remizirali su (2-2) u humanitarnoj utakmici u Maksimiru. Sav prihod, a samo od ulaznica je prikupljeno 263 tisuće kune, donirat će se Ukrajini

U prijatejskoj nogometnoj utakmici na stadionu Maksimir zagrebački Dinamo i Dinamo iz Kijeva odigrali su 2-2, a sav prihod od susreta namijenjen je humanitarnoj pomoći ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Pogledajte video: Kolinda pjeva 'Košulju plavu'

Pokretanje videa...

Razdragana Kolinda zapjevala Košulja plava 01:47
Dinamo pomaže Ukrajincima: 'Mi u Hrvatskoj znamo što su ratna stradanja. Želimo pomoći'
Dinamo pomaže Ukrajincima: 'Mi u Hrvatskoj znamo što su ratna stradanja. Želimo pomoći'

Ukrajinci su vodili s 2-0 pogocima Vlodimira Vanata (8, 16), a Zagrepčani su izjednačili golovima Milana Vukotića (29) i Luke Menala (38).

Zagreb: Prijateljska i humanitarna utakmica zagrebačkog Dinama i kijevskog Dynama Zagreb: Prijateljska i humanitarna utakmica zagrebačkog Dinama i kijevskog Dynama

Hrvatski prvak je protiv imenjaka iz KIjeva nastupio u pričuvnom sastavu, a uoči susreta održana je minuta šutnje za sve žrtve ruske agresije na Ukrajinu. Ulaz je bio besplatan za osobe ukrajinske nacionalnosti koje se zbog rata nalaze na području Hrvatske, a na stadionu Maksimir okupilo se nekoliko tisuća gledatelja.

Ukrajinska pjevačica oduševila sve, Boysi bojkotirali utakmicu
Ukrajinska pjevačica oduševila sve, Boysi bojkotirali utakmicu

Igrači hrvatskog prvaka su istrčali u žutim dresovima s posebnom oznakom utakmice. Navijači će dresove nošene na toj utakmici imati prilike kupiti u specijalnoj kolekcionarskoj ediciji, a sva zarada od prodaje dresova i šalova također je namijenjena kijevskom klubu koji će sredstva proslijediti ukrajinskim izbjeglicama.

Zagreb: Dobro raspoloženi gledatelji podržali su humanitarnu akciju 'Match for peace' Zagreb: Prijateljska i humanitarna utakmica zagrebačkog Dinama i kijevskog Dynama
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HUMANITARNA UTAKMICA 18.00 , Maksimir
Dinamo Zagreb
Vukotić 29' Menalo 38'
2 : 2
Dinamo Kijev
Vanat 8' 16'
Sortiranje događaja

Kraj utakmice na Maksimiru. Zagrebački i kijevski Dinamo remizirali su u humanitarnom susretu. Sva važna zbivanja dogodila su se u prvom poluvremenu kada su pala sva četiri gola, a na kraju krajeva rezultat je ionako bio u drugom planu pa je ovakav ishod nekako najpošteniji.

78'

Nove promjene uoči posljednjih petnaestak minuta. Mlade dinamovce se danas može pohvaliti na kvalitetnoj predstavi protiv odlične kijevske momčadi koja je prije samo nekoliko dana dobila Borrusiu u Dortmundu.

67'

Bližimo se posljednjoj četvrtini utakmice. Drugo poluvrijeme nije ni izbliza uzbudljivo kao prvo u kojem smo vidjeli čak četiri gola.

PRIHOD OD ULAZNICA

Pozamašan iznos skupljen je u ovome humanitarnom susretu.  Na Maksimir je stiglo 4100 ljudi, a prodano je 4909 ulaznica što daje ukupan prihod od 263 tisuće kuna. 

Osim prihoda od ulaznica, igrači zagrebačkog Dinama istrčali su u žutim dresovima s posebnom oznakom utakmice, a navijači će dresove nošene na toj utakmici imati priliku kupiti u specijalnoj kolekcionarskoj ediciji. Dresovi nošeni na humanitarnoj utakmici GNK Dinamo - FC Dynamo Kyiv sa svim oznakama i potpisom svakog igrača na vlastiti dres bit će u prodaji kao specijalna kolekcionarska edicija po cijeni od 1000 kuna u Dinamo fan shopu kod stadiona Maksimir. U prodaju je i šal čija je cijena 100 kn. Sav novac bit će doniran ukrajinskim izbjeglicama. 

46'

Krenulo je drugo poluvrijeme utakmice za mir između imenjaka iz Zagreba i Kijeva.

Komentari 72