Obavijesti

Sport

Komentari 60

I Amerikanci mu zabranili: Đoković ne igra Indian Wells!

I Amerikanci mu zabranili: Đoković ne igra Indian Wells!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je potvrdio kako neće mijenjati pravila, stoga ne mogu igrati u SAD-u. Sretno onima koji će nastupiti na ovim sjajnim turnirima, poručio je Đoković

VIDEO

Novak Đoković neće nastupiti u Indian Wellsu i u Miamiju! Drugom tenisaču svijeta ponovio se australski scenarij, ni Amerikanci mu nisu dopustili da nastupi na turnirima u njihovoj zemlji zbog svog covid protokola. S tom razlikom što ovaj put Đoković nije ni pokušao ući u SAD, već je čekao konačnu odluku o tome može li doći.

- Iako sam automatski bio u ždrijebu u Indian Wellsu i Miamiju, znao sam da ću teško doputovati. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je potvrdio kako neće mijenjati pravila, stoga ne mogu igrati u SAD-u. Sretno onima koji će nastupiti na ovim sjajnim turnirima - poručio je Đoković.

Indian Wells na glasu je kao najveći turnir odmah poslije četiri Grand Slama, a Novak ga je osvajao pet puta. Zanimljivo, zadnji put je na njemu igrao još 2019. godine...

Đoković, dakle, propušta proljetnu američku turneju i sada može čekati početak zemljane sezone. U ovoj godini zaigrao je tek nedavno na turniru u Dubaiju gdje ga je šokirao Jirí Vesely. Pritom je Novak izgubio prvo mjesto ATP ljestvice na kojem je sada Daniil Medvedev.

- Nisam antivakser, ali neću se cijepiti, čak i da to znači da više neću moći osvajati trofeje.  Ljudi vjerojatno ne znaju da me nisu deportirali iz Australije jer nisam cijepljen ili zbog što sam prekršio neka pravila ili napravio grešku u obrascu za vizu. Nego je ministar za imigraciju iskoristio diskrecijsko pravo poništiti mi vizu na temelju percepcije da bih mogao stvoriti antivakserski osjećaj u državi ili gradu. S time se apsolutno ne slažem - kazao je u razgovoru za BBC

ATP 500 - Dubai Tennis Championships

Noćna mora, pak, za srpskog tenisača mogla bi se nastaviti. Zbog njegovih stavova o cijepljenju, o raskidu suradnje razmišlja i Đokovićev najveći sponzor Lacoste. Iako su prvotno objavili kako su to njegovi privatni stavovi koji se njih ne tiču, očito su u međuvremenu promijenili mišljenje. 

- Lacoste predstavlja tenis, a osnovao ga je 1933. godine bivši francuski tenisač Lacoste. Od 2017. godine Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada ima ugovor do 2025. godine vrijedan devet milijuna dolara godišnje. Partnerstvo s Đokovićem nije donijelo ništa dobro u skorije vrijeme. Bivši svjetski broj 1 je redao negativne naslove zbog odbijanja da se cijepi i zbog deportacije iz Australije. Lacoste bi se vjerojatno želio osloniti na neko novo lice u reklamama - rekao je švicarski novinar  Benjamin Weinmann u razgovoru za Luzerner Zeitung.

Đoković od Lacostea godišnje ubire devet milijuna eura, a kako ugovor vrijedi do 2025. godine, mogao bi ostati bez 27 milijuna dolara! Vrijednost njegove imovine je 220 milijuna dolara, tijekom dugogodišnje karijere zaradio je ogroman novac od sponzora i od tenisa, ali kako ne igra u posljednje vrijeme, a najveći sponzori se povlače, i on bi to mogao osjetiti na svojoj koži. Troškovi se nižu, a dotoka novog novca nema. 

Poznati svjetski brend ne želi imati ambasadora koji se protivi cijepljenju i razmišljaju o raskidu suradnje, a da cijela priča ide u tome smjeru, navodno dokazuje i činjenica kako je francuska tvrtka angažirala proslavljenu američku tenisačicu Venus Williams koja bi upravo umjesto Novaka trebala postati glavno lice Lacostea.

- Tvrtka je već objavila da će sedmerostruka Grand Slam prvakinja Venus Williams biti nova ambasadorica. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu te da se uvijek borila za jednakost - rekao je Weinmann.

Za razliku od svega što se događalo u Australiji gdje je došao pa nije dobio dozvolu za ulazak, ovaj put Đoković nije niti krenuo prema SAD-u čekajući konačnu odluku CDC-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika