Obavijesti

Sport

Komentari 29

'I da srušim rekord, ne bih bio ni blizu Prši po popularnosti'

'I da srušim rekord, ne bih bio ni blizu Prši po popularnosti'
3

Dado Pršo legendarni je napadač Monaca, no svoje mjesto u antologiji kluba iz Kneževine traži i reprezentativni golman Danijel Subašić koji je "zaključao" svoj gol

VIDEO

Mnogo je ljudi zaslužno za moju karijeru, za to što sam ovdje gdje jesam, no malo je poznato da je jedan od njih Dado Pršo, koji mi je poput starijeg brata, rekao je Danijel Subašić (30).

Naša reprezentativna "jedinica" u današnjem će ogledu s Guingampom pokušati doći još korak bliže rekordu Ligue 1 po broju minuta bez primljenoga gola. Trenutačno je na 791 minuti i do rekorda bi morao očuvati mrežu još pune četiri utakmice i 26 minuta pete. No uspio ili ne, neće biti najpopularniji Hrvat u Monte Carlu.

- Čak i ako srušim rekord, neću postati veća legenda od Dade Prše - smije se Suba.

PIXSELL

- Sjajan je čovjek, mnogo mi je pomogao kad sam došao u Monaco. Često smo razgovarali, dao mi je bezbroj korisnih savjeta. Iako ne dolazi često na utakmice, uvijek se javi, pošalje poruku, a često odemo na piće ili ručak. Kad god ga novinari pitaju, uvijek ima lijepu riječ - dodao je Danijel.

A svaka Pršina riječ u Monte Carlu ima posebnu težinu. I danas su njegove fotografije u hodnicima na stadionu Luja II. Prepoznatljivi rep danas više ne postoji, legendarnom strijelcu punih je 40 godina, ali fizuru može mijenjati koliko hoće, karizma ostaje i ne zaboravlja se. Na dobrom putu da postigne nešto slično je i Subašić.

- Bilo bi super srušiti rekord, ali što se mene tiče, odmah bih potpisao da danas slavimo protiv Guingampa 2-1. Ne zanima me niz nego pobjeda i proboj prema vrhu ljestvice. Pročitao sam negdje svoju navodnu izjavu kako mi je Ibrahimović najveća prijetnja u rušenju rekorda Ligue 1 bez primljenoga gola. Ma kakav Ibrahimović, do derbija s PSG-om ima još tri utakmice, da ciglama zazidam gol ne bih mogao jamčiti da jedna lopta neće ući - kaže Subašić, koji veći dio zasluga za svoje dobre obrane pripisuje suigračima.

- Četiri zadnja igrača, Fabinho, Carvalho, Raggi i Kurzawa, te dva zadnja vezna Toulalan i Moutinho pravi su zid, tako da vrlo često i nemam posla, a ono što njima prođe, za sada uglavnom hvatam - kaže Suba.

Njegov recept za uspjeh je, kaže, vrlo jednostavan.

- Matematički rečeno, to je "R na treću": rad, rad i samo rad. Imam sjajnog trenera golmana Andréa Amitrana i sjajnu obranu, živim sportski, dobro se hranim, odmaram, posvećen sam nogometu... Uglavnom sam kod kuće s djevojkom i naše dvije mačke - kaže Danijel.

REUTERS/PIXSELL

Sve su glasnija nagađanja kako će na ljeto promijeniti klub.

- Dobro mi je u Monacu, zadovoljan sam, pun samopouzdanja, što je važno i za reprezentaciju. Želja mi je sljedeće godine s Hrvatskom otići na Euro te s Monacom opet igrati Ligu prvaka. Ako bude moguće, karijeru bih završio u Monacu, no naravno da postoji i mogućnost odlaska, ako klub tako odluči. Već sam dugo tu, samo Valere Germain ima više nastupa za Monaca od mene.

Nije zanemarivo ni to što živi u poreznoj oazi.

- Sve ima svojih prednosti i mana. S jedne strane je porez prednost, a s druge strane cijene. Život u Monacu je jako skup, čak i za moja primanja.

  • 791 minutu Subašić nije primio gol Zadnji gol primio je 29. studenog protiv Rennesa. Rekord u Ligue 1 je 1176 minuta, još od 1993...
  • Četiri gola U Monacu Pršu, osim po borbenosti, pamte po četiri gola Deportivu u Ligi prvaka
  • Najbolji Neuer je zvijer, a Courtois imponira sigurnošću, kaže Subašić o kolegama
  • Drukčiji Dado Pršo ne pojavljuje se puno u javnosti, mnogi bi ga teško mogli i prepoznati...
  • "U Monacu sad imamo koloniju - Dado, maser Jerko, cura, ja i dvije mačke" - Danijel Subašić živi sportski, vrlo rijetko izlazi u Monacu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje