Obavijesti

Sport

Komentari 14

On stvara pobjednike: I Letica je dio družbe Pere Kuterovca...

On stvara pobjednike: I Letica je dio družbe Pere Kuterovca...
1

MAJSTOR PERO Kondicijski trener Pero Kuterovac, čiji su sportaši u Riju osvojili tri olimpijske medalje, čovjek koji radi i s rukometašima, 'oblikovao' je i s mladog golmana Hajduka Karla Leticu

VIDEO

Ne možeš biti velik trener bez socijalne i emocionalne inteligencije, a meni je Bog dao da to imam. Jednako kao što je Karlu Letici dao da je, osim što je jak, brz i izdržljiv, još i dobar čovjek. A to je, složit ćete se, najvažnije, kaže Pero Kuterovac, prvo ime kondicijske pripreme u Hrvata.

Već je gotovo pravilo da se oko gotovo svakog našeg sportskog uspjeha “muva” Pero. U vaterpolskoj i rukometnoj reprezentaciji, s Damirom Martinom, s Filipom Hrgovićem... Sve stigne Kuterovac. Pa se još usput malo baci i na nogomet.

Ima nešto u njemu...

- Pero ima veliku, stvarno veliku ulogu u mojoj karijeri. Dok sam igrao za Rudeš, radili smo svakodnevno, i dan danas koristim ono što sam naučio od njega. Kad god imam priliku, volim sjesti i popričati s njim, naučiti neke stvari... Popili smo kavu kad je bio u Splitu s rukometnom, a nedavno i s vaterpolskom reprezentacijom - kazao je Letica, koji ne zna jednostavno objasniti u čemu je tajna Kuterovčeva uspjeha.

- Nešto on zna što mi obični smrtnici očito ne vidimo ili ne znamo. Ima nešto u njemu zbog čega je toliko uspješan. I nisu u pitanju samo treninzi nego je i dobar psiholog, točno zna što nekome treba. Mi smo radili prilično dugo, na raznim segmentima, i mogu reći da je jako zaslužan za moj tjelesni napredak - priznaje Letica.

Inače ne voli baš Kuterovac raditi s nogometašima, ali...

- Inače nemam dobrih iskustava s nogometašima, njih uglavnom moraš moliti da treniraju, ali Karlo je potpuno drukčiji. Toliko je posvećen radu da ponekad ne moram ni biti s njim na treningu. Samo mu telefonom kažem što treba napraviti, sve ostalo on zna sam - ističe Kuterovac.

Mnogi iz Letičina okruženja reći će da je riječ o mladiću s nevjerojatnim radnim navikama, ali i vrlo hrabrom golmanu. U potrazi za minutažom išao je u drugu ligu, preselio se u Zagreb i radio na sebi. A sad je, eto, veliki junak derbija.

Trener, ali i psiholog

- Karlo me uopće nije iznenadio. Dvije godine radili smo u Rudešu svaki dan. Po svim testovima koje smo tad napravili, ovo je očekivan rezultat. Radili smo u njegovoj najosjetljivijoj dobi, najviše na mobilnosti i fleksibilnosti. On je fizički savršeno posložen da bude to što jest - kazao je Kuterovac, važan djelić slagalice koja je zablistala u Hajdukovoj pobjedi u Maksimiru.

Osim što je stručnjak s autoritetom i rezultatima, Pero Kuterovac je psiholog. On se s igračima često šali, puno razgovara s njima izvan terena, sve s ciljem da učinak njegova rada bude najbolji mogući. I zato nema nikakve dvojbe da je važna njegova uloga u svakom uspjehu sportaša s kojima radi. Pa tako i Letice.

- Sebe ne bih gurao u prvi plan, ali ako svi sportaši kažu da im je zadovoljstvo raditi sa mnom, da postižu uspjehe, onda valjda ima nešto u tome. Sa svima imam dobar odnos jer im dajem sve što im treba, a od njih sve i tražim - kaže Kuterovac.

SP u vaterpolu, Madjarska - Hrvatska

VATERPOLISTI Godinama već Kuterovac radi s našim vaterpolistima, imao ga je uza se i Ratko Rudić, a ta suradnja došla je na naplatu svjetskim zlatom u Budimpešti prošle godine.

RUKOMETAŠI Fizički je Hrvatska na Euru bila sjajna, drugi su razlozi za ono peto mjesto... Kuterovac i Mirko Krolo bavili su se tim dijelom i zaslužili sve pohvale.

Olympic Games 2016 Rowing

DAMIR MARTIN Našeg sjajnog veslača Kuterovac priprema “od davnina”, suradnja je to koja je već odavno prešla u prijateljstvo.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

STOPOSTOTAN Letica je branio za Hajduk osam puta i ima osam pobjeda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao