Obavijesti

Sport

Komentari 5

I ministar uprave Arsen Bauk postao je dioničar KK Splita

I ministar uprave Arsen Bauk postao  je dioničar KK Splita
1

"Stalno pratim rezultate Splita, gledam i utakmice kad god mogu i zato sam osjećao potrebu da se priključim ovoj akciji i kupim dionice, makar sam Bračanin"

VIDEO

Nakon sve sile poznatih sportaša, estradnjaka i političara koji su prodefilirali kroz žuti salon košarkaškog hrama na Gripama, dioničarom kluba danas je postao i ministar uprave Arsen Bauk. I dok su druge uglavnom vodili do žutog salona, Bauk je stigao sam, daleko od medija i pompe. 

- Kako i ne bih stigao sam, pa Gripe su bile moj dom dugi niz godina. Davnih dana ovdje sam započeo karijeru košarkaškog suca, jedan dio svog srednjoškolskog života sam proveo u dvoranama diljem Dalmacije, a kasnije sam, tijekom studija u Zagrebu dogurao do A-2 lige - otkrio je Bauk i dodao:

- Stalno pratim rezultate Splita, gledam i utakmice kad god mogu i zato sam osjećao potrebu da se priključim ovoj akciji i kupim dionice, pa makar sam Bračanin - nasmijao se ministar. 

- Nadam se samo da mi netko neće prigovoriti da sam u sukobu interesa, a sada moram požuriti unijeti izmjene u imovinsku karticu, da i mene oporba ne prozove. 

Ispred dvorane Bauk je sreo mnoge poznanike iz ''košarkaških dana'', a većina mu je postavljala ista pitanja. Sve se svodilo na to hoće li Vlada učiniti nešto da pomogne košarkaškom gigantu, najboljem europskom košarkaškom klubu 20. stoljeća. 

- Za sada mogu najaviti samo kako će Vlada na slijedećoj sjednici donijeti odluku da se dugovanja u procesu preoblikovanja prebace na lokalnu samoupravu, kao što je to uobičajeno. Više od toga vam ne mogu reći, znate i sami kakva je situacija. 

Bauk je uz prigodno fotografiranje s europskim trofejem, koji su Splićani osvojili tri puta, dobio i klupsku monografiju, autora Vinka Bajrovića - Cape i Milorada Bibića - Mosora. 

- Eh, pokojni Mosor me učio košarci, a zadnji put sam ga vidio kad sam gostovao u njegovoj TV emisiji ''Mosorijada''. Već dugo tražim snimku te emisije, no nisam je još uspio pronaći. To bi mi doista bila draga uspomena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"