Obavijesti

Sport

Komentari 1

I nasljednik Josea Mourinha bio je Robsonov prevoditelj

I nasljednik Josea Mourinha bio je Robsonov prevoditelj
3

Mladi Villas pratio je Mourinha u stopu i upijao znanje od velikog portuglaskog nogometnog stručnjaka. Nastavio je njegovim stopama i danas je omiljen trener

VIDEO

Uspjet ćeš, samo tako nastavi, rekao je Jose Mourinho Andreu Villasu Boasu (33) kad ga je ovaj 2009. odlučio napustiti nakon sedam godina suradnje.

Mladi trener bio je jedan od Joseovih pomoćnika u Portu, Interu i Chelseaju, a pretprošle je godine odlučio prihvatiti ponudu Academice iz Coimbre. Spasio je ovu momčad od ispadanja i u lipnju prošle godine zasjeo je na Portovu klupu.

- Premlad je, s njim ne možemo ništa napraviti. Opet ćemo ostati bez naslova prvaka - skeptični su bili navijači portugalskog velikana.

No nakon osam mjeseci Villas Boas je najomiljeniji čovjek u “gradu mostova”.

Porto je blizu osvajanja naslova prvaka države, još je bez poraza, a nakon pobjede u Sevilli 2-1 na pragu je prolaska u osminu finala Europske lige.

- Tepaju mi da sam novi Mourinho, a osvojio sam tek jedan trofej. Ipak, lijepo je znati da vas uspoređuju s najvećim trenerom na svijetu - rekao je Villas, koji je kao i Jose bio prevoditelj Bobbyju Robsonu.

Andreova baka je iz Engleske i bila je velika prijateljica pokojnog velikog trenera, koji je 17-godišnjeg Andrea angažirao kao prevoditelja dok je bio u Portu.

- Baki mogu zahvaliti što sam učio od najvećih. Robsonu sam prevodio i upijao njegovo znanje, a Mourinhu sam nosio DVD-ove sa snimkama protivnika. I sad često nazovem Josea i upitam ga za savjet - otkrio je trener bivšeg europskog prvaka.

1) Počeo je s amaterima

Na početku trenerske karijere, s 22 godine, Andre je vodio momčad Djevičanskih Otoka. Ubrzo ga je angažirao Jose.

2) Oduševio je sve u Coimbri

Preuzeo je momčad Coimbre kad je bila na dnu bez ijedne pobjede. Na kraju je bila u sredini ljestvice. Uzeo ga je Porto.

3) U Portu je oborio rekord

Porto nije izgubio 34 utakmice zaredom, ni u jednom natjecanju. Villas je prije mjesec dana oborio rekord Josea Mourinha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki