Obavijesti

Sport

Komentari 2

I ovaj put svi vjeruju u Andyja: 'Da, znam, Ivan će biti opasan'

I ovaj put svi vjeruju u Andyja: 'Da, znam, Ivan će biti opasan'
1

Fred Perry osvojio je Wimbledon 1936. i otad Britanci nemaju pobjednika. Sad vjeruju u Andyja Murraya, a na putu mu stoji Ivan Ljubičić u trećem kolu turnira

VIDEO

Priča se ponavlja iz godine u godinu. Čim im se pred očima zazeleni wimbledonska trava, Britanci počinju vjerovati da je to ta godina. Prva nakon 1936. u kojoj će imati “svog” pobjednika. Pa makar u Londonu slavio Škot.

- Andy Murray igra zrelije nego ikad prije. Jači je psihološki, čini mi se da je naučio pobjeđivati u velikim mečevima - procijenio je Tim Henman, jedan od onih koji su posljednjih sedam i pol desetljeća ostali dužni naciji.

Perryjeva pobjeda 6-1, 6-1, 6-0 u tom davnom finalu protiv Nijemca Barona Gottfrieda von Cramma drugi je najkraći finale u povijesti Wimbledona. No nasljednika još traže. Nije to bio ni Henman, četiri puta polufinalist, posljednji put 2001. Pao je protiv Gorana, koji je nakon toga “sredio” i Patricka Raftera.

- Za mene je, kao uostalom i za mnoge Hrvate, ta Goranova pobjeda u Wimbledonu najemotivniji trenutak u životu. Svi koje poznajem tad su zaplakali - sjetio se Ivan Ljubičić.

Prošao je Marina Čilića u prvom kolu pa naletio na Murraya. Oprez, opet Hrvat na putu...

- Ljubičića sam triput pobijedio, ali triput sam i od njega izgubio. Izuzetno je nezgodan i znam da me očekuje jako, jako težak meč - svjestan je Murray, koji nije briljirao na startu turnira.

- Protiv Ivana moram igrati puno bolje nego protiv Kamkea. Jako dobro servira, a to na travi stvara velike probleme - dodao je Murray.

I dok je Murray svjestan da nema pravo na pogrešku, Ljubo je s 32 godine opušten i rasterećen. Gorana teško može ponoviti, ali barem može Britancima natjerati suze na oči. I on je nepostavljen, kao i Ivanišević 2001.

- Goran nam je svima otvorio vrata, probio je led tim uspjehom. I meni je puno značio, dotad sam napradovao sitnim koracima - vratio se opet Ljubo na finale od prije deset godina.

Sutrašnji okršaj Hrvata i Britanca neće biti polufinale, turnir je tek na početku, ali učinak bi mogao biti jednak. Još jedna godina bez Britanca na vrhu, Perry bi i dalje ostao zadnji koji je uspio. A bilo je to davno, jako davno.

- Mečevi koji me čekaju bit će jako teški - govorio je u množini Andy Murray, očito ne vjerujući da će mu meč s Ivanom biti posljednji.

A Ljubo je dobre volje, rasterećen...

Prva i zadnja pobjeda

Goran Ivanišević

Četiri puta prijeWimbledona Goran je igrao protiv Henmana i izgubio sva četiri puta. Sve do Wimbledona i onog “kišovitog” polufinala

Tim Henman

U pet godina četiri je puta ispao u polufinalu. Dvaput ga je izbacio Sampras, jedanput Hewitt i Goran. Igrao je i četiri četvrtfinala...

Nikad na Grand Slamu

Ivan Ljubičić

Ljubo je šest puta igrao protiv Murraya i triput ga dobio. Uključujući zadnji meč, lani u Pekingu. Murray mu je tad uzeo pet gemova.

Andy Murray

Škotu će ovo biti prvi ogled s Hrvatom na Grand Slamu, no inače s Hrvatima nema problema. Čilića u pobjedama vodi 6-1, Karlovića 3-0

Na pola puta do Henmana

Posljednje dvije godine Murray je gubio u polufinalu, ali još toliko mu fali do učinka Tima Henmana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"