Obavijesti

Sport

Komentari 2

I zadnja rukometašica napušta Španjolsku, korona je prošla...

I zadnja rukometašica napušta Španjolsku, korona je prošla...

Krsnik je imala visoku temperaturu, bolove u tijelu te je bila izgubila osjet mirisa i okusa pa je ostala duže zatvorena u gradu Castellónu. U četvrtak će ga konačno i napustiti

Hrvatska rukometašica Dora Krsnik (29), koja zbog zaraze korona virusom deset dana boravi u sobi hotela u Castellónu, u srijedu je bila negativna prilikom testiranja na Covid-19 pa će u četvrtak napustiti Španjolsku.

- Da, idem doma - potvrdila je za Hinu.

Ona je zajedno sa suigračicama Ćamilom Mičijević i Ivanom Dežić bila pozitivna na koronavirus 6. prosinca uoči utakmice Svjetskog prvenstva s Japanom. Dežić je hotelsku sobu, gdje se nalazila u samoizolaciji, napustila u nedjelju, a Mičijević u ponedjeljak pa su se s ostatkom reprezentacije vratile u Zagreb.

Krsnik je, međutim, imala visoku temperaturu, bolove u tijelu te je bila izgubila osjet mirisa i okusa pa je ostala duže zatvorena u gradu Castellónu. Sve tri su se cijepile uoči dolaska u Španjolsku gdje su odigrale samo prvu utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila 25-30 od Brazila.

Krsnik zarobljena u Španjolskoj: Ćamila Mičijević vratila se doma
Krsnik zarobljena u Španjolskoj: Ćamila Mičijević vratila se doma
Dankinje deveti put izborile polufinale: Pobijedile Brazil
Dankinje deveti put izborile polufinale: Pobijedile Brazil

Korona virusom su se u nedjelju zarazile i fizioterapeutkinja te drirektorica reprezentacije tijekom boravka u Torrevieji gdje je Hrvatska okončala prvenstvo s dvije pobjede i četiri poraza. Od 32 reprezentacije koronavirusom se inficiralo i sedam članova Austrije te jedna igračica Kine.

Španjolsku je posljednjih tjedana zahvatio novi val koronavirusa bez obzira što je oko 80 posto stanovnika potpuno cijepljeno. U Španjolskoj su 5. studenog bile 54 zaražene osobe na 100.000 stanovnika a njihov broj je u srijedu skočio na 413.

Među zaraženima je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (36), koji se također prethodno cijepio s obje doze cjepiva. U utorak popodne je osjećao simptome prehlade a brzim antigenskim testom, a zatim i vjerodostojnijim PCR testom, otkriveno je kako ima bolest Covid-19, izvijestio je u srijedu njegov klub Real Madrid.