Obavijesti

Sport

Komentari 51

Sjajni Ibra i Rebić srušili Napoli!

Sjajni Ibra i Rebić srušili Napoli!

Rebić se sjurio prema protivničkom golu i sjajno istrčao kontru. Calhanoglu mu je servirao jednu u dubinu nakon čega je Rebinho majstorski pogodio Zlatana u trepavicu za njegov drugi u derbiju

VIDEO

U derbiju 8. kola Serie A između Napolija i Milana 'rossoneri' su srušili 'napolitance' (1-3) s dva maestralna gola glavom Zlatana Ibrahimovića. Prekaljeni majstor zabio je deveti i deseti u sezoni te postigao gol u šest utakmica zaredom. Za drugi mu je sjajno asistirao hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

POGLEDAJTE VIDEO: Ibra na jahti

Pokretanje videa...

Zlatan Ibrahimović na jahti 00:25

Imao je Rebić sjajnu priliku u devetoj minuti kada je Ibra majstorski prebacio zadnju liniju, a hrvatski reprezentativac pokušao iz voleja ljevicom. Nije uspio zahvatiti loptu pa nije bilo previše posla za golmana Napolija Alexa Mereta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ubrzo je uslijedio odličan udarac Hakana Calhanoglua nakon čega je Milan zagospodario terenom. Tek pokoji izlet 'napolitanaca' pred gol Gigija Donnarumme rezultirao bi dobrim intervencijama Milanove obrane.

Vukao je gost, kombinirao u polovici domaćina i sasvim zasluženo stigao do vodstva u 20. minuti. Theo Hernandez sjajno se ubacio u sredinu, poslao odličnu loptu na Zlatana Ibrahimovića, a Šveđanin ju majstorski glavom zakucao na suprotnu stativu. Bio je to njegov deveti gol ove sezone, zabio je u šest utakmica zaredom.

Serie A - Napoli v AC Milan

Napoli se u tom trenutku trgnuo i zaigrao bolje. U 27. minuti stigla je najbolja prilika kada je Donnarumma sjajno obranio odličan pokušaj Driesa Mertensa točno s ruba šesnaesterca. Milan je u tim trenucima preživio nemoguće jer je iz tog kornera uslijedila najbolja prilika napolitanaca do tada. Mertens je ubacio, lopta se odbila od Manolasa i stigla do Di Lorenza koji je s par metara zatresao prečku.

Držao je Napoli pritisak, uslijedio je pokušaj Politana (preko gola) i sada je Napoli preuzeo kontrolu. Nekoliko dobrih kombinacija odigrali su igrači Gennara Gattusa do kraja prvog dijela, ali na odmor se otišlo s prednošću Milana.

Serie A - Napoli v AC Milan

U nastavak je bolje krenuo Napoli kada je u 53. minuti imao priliku preko Politana. Pucao je bivši igrač Intera i lopta je završila u bloku. A onda potpuni šok za domaćina.

Theo Hernandez uzeo je loptu u 54. minuti, a Rebić sjurio prema protivničkom golu i sjajno istrčao kontru. Calhanoglu mu je servirao jednu u dubinu nakon čega je Rebinho majstorski pogodio Zlatana u trepavicu. Ibra je zabio drugi na utakmici.

Serie A - Napoli v AC Milan

Napoli je brzo stigao do smanjenja, samo devet minuta kasnije Dries Mertens vratio je nadu domaćinu. Sjajno se izvukao na udarac nakon što se izborio za prostor i poslao neobranjivu loptu po podu pored nemoćnog Donnarumme.

Serie A - Napoli v AC Milan

No, stvari su krenule nizbrdo samo dvije minute kasnije. Tiemoue Bakayoko bio je, čini se, previše impresioniran bivšim klubom pa je već u 65. minuti zaradio drugi žuti karton i Napoli je ostao s igračem manje.

Dao je veliki doprinos Milanu dok je bio na terenu, a u 73. minuti Stefano Pioli odlučio je zamijeniti Rebića i umjesto njega uvesti norveškog talenta Jensa Pettera Haugea. Rebić je danas pružio vrlo dobru partiju i bio vrlo blizu gola.

Veliki Zlatan: Rebića i suigrače oduševio sjajnim poklonom...
Veliki Zlatan: Rebića i suigrače oduševio sjajnim poklonom...

Problemi su uslijedili i za Milan pet minuta kasnije, Ibrahimović se uhvatio za zadnju ložu, prošlo je nekoliko trenutaka, ali bol nije prestajala pa je Pioli brzo reagirao i izvadio veterana iz igre. Umjesto njega ušao je mladi napadač Lorenzo Colombo. 'Rossoneri' će se nadati kako ozljeda nije ozbiljnije prirode, bio bi to veliki udarac za lidera talijanskog prvenstva.

Serie A - Napoli v AC Milan

Napoli je, iako u igračkom deficitu, stvorio niz prilika, ali na golu se istaknuo danas vrlo raspoloženi Donnarumma. Branio je udarce Insigneu, Mertensu, ništa nije moglo proći.

A onda je točku na "i" stavila Rebićeva zamjena. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Hauge je stigao do ligaškog prvijenca i zabio za konačnih 3-1.

Milan se tako vratio na vodeće mjesto Serie A nakon što mu je poziciju danas ranije kratko 'preoteo' Sassuolo. 'Rossoneri' imaju 20 bodova ispred Sassuola (18) i Rome (17). Četvrti je Juventus sa 16, peti Inter (15).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi