Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ibra na Otoku? Kako bi s njim izgledali City, United, Arsenal

Ibra na Otoku? Kako bi s njim izgledali City, United, Arsenal
1

Odlučili smo se zabaviti kraćom analizom Ibre u Premiershipu, budući da se Engleska spominje kao nova destinacija napadača BiH korijena. Opcija ima napretek

VIDEO

Nakon što je Zlatan Ibrahimović putem Twittera objavio da od ljeta napušta PSG, pojavila su se mnoga nagađanja gdje bi mogao nastaviti karijeru. Iako se o tome već mjesecima raspravlja, nije se dogodilo ništa konkretno što bi odagnalo klasične tračeve. Stoga smo se odlučili zabaviti kraćom analizom Ibre u Premiershipu kroz domenu spomenutih spekulkacija, budući da se Engleska spominje kao nova destinacija napadača BiH korijena. 

Zastrašujući duo: Ibra i Payet

Pojavio se tako i onaj da bi Ibra mogao kod Slavena Bilića u West Ham jer 'čekićari' se ne zadovoljavaju pozicijama koje ne vode u Ligu prvaka. Klubu je potreban kvalitativan skok, pa bi dovođenje moćnog Šveđanina otvorilo mogućnost napada najviših ciljeva. 

Poznato je da hrvatski trener nije zadovoljan nedavno pristiglim Emenikeom, da Carroll ima čudnu narav, dok Sakho i Valencia nisu kalibar za najveća ostvarenja. Kombinacija Zlatana i Payeta barem kroz maštu izgleda poprilično impresivno, a i ovosezonski stil igre Hammersa sugerira potrebu za napadačem Ibrinih mogućnosti. Payetove asistencije i Zlatanova realizatorska čarolija učinili bi West Ham još važnijom prijetnjom konkurenciji.

Ne voli Guardiolu, ali...

Guardiolu će na Etihadu čekati neuredna grupica igrača koju mora hitno 'frizirati', od vrha pa do dna. Napad Cityju i nije najveća briga ukoliko su zdravi De Bruyne i Aguero, međutim, kad nedostaje jedan od njih, primjetna je jalovost u svakom smislu. Posebno ukoliko nema golgetera iz Argentine koji svojim smislom za igru stvara šanse iz ničega. Njegova zamjena Bony, potpuni je promašaj Cityjeve uprave i to se mora sanirati.

Za razliku od West Hama, City će proći kompletnu rekonstrukciju i sasvim sigurno, promijeniti način igre - Guardiolin rukopis mora odmah doći do izražaja. On će tražiti svog 'Messija' što bi odmah trebao pronaći u Kunu Agueru, ali trebat će mu i (novi) Lewandowski. Ukoliko Poljak ostane u Munchenu, Zlatan se nameće kao potencijalna solucija za proširivanje Pepovih napadačkih ideja, barem na papiru.

Njihov odnos daleko je od prijateljskog, Ibra ga je nazivao pogrdnim imenima jer njihova suradnja u Barceloni završila je neslavno. Tko zna, možda dođe do pomirenja dvojice 'čudaka' zbog jednog cilja - obojica žarko žele 'klempu', ponajviše Ibra kojem to nedostaje u osobnoj vitrini trofeja.

Giroud za Ibru - hoće li Wenger 'okrenuti ploču'?

Ukoliko bi Ibrahimovića 'bacili' u Arsenal, dobili bi tehnički impresivan tandem između Özila i njega. Koliko je vjerojatno da inače škrti Wenger isplati visoku odštetu za igrača koji ima 34 godine, odnosno, hoće li iskusni Francuz konačno poslušati savjete sa strane i dovesti provjerenu klasu kojoj godine ne predstavljaju ništa? Bilo bi to malo čudo, ruku na srce. 

Ibra je lider koji bi u momčadi poput Arsenalove odmah zaveo red te inzistirao na pobjedničkom mentalitetu, kakav klubu iz Londona nasušno nedostaje godinama unazad. Menadžer 'topnika' nije zadovoljan Giroudom koji bi mogao put Pariza, pa bi razmjena Ibra-Giroud zadovoljila i jedne i druge.

'Reunion' na Old Traffordu?

Talijanski SKY sinoć je potvrdio kako je Mourinhov dolazak u Manchester United pitanje vremena. Van Gaalova tiranija je završena i u najavi potentan sastav 'crvenih vragova' mogao bi prodisati pod trofejnim Portugalcem od ljeta. Ibra i Jose znaju se još iz milanskih dana za vrijeme suradnje u Interu gdje je vladalo ogromno međusobno poštovanje.

Ukoliko će Zlatan klub birati kroz prizmu klupskog menadžera, United postaje prvi favorit za njegov potpis. Fuzija dvojice karizmatika pobjedničkog karaktera, pokrenula bi anemičnu vojsku s Old Trafforda. Imao bi Ibrahimović s kim 'igrati' jer United raspolaže talentima poput Depaya, Martiala i Rashforda, a ne treba izostaviti niti 'starog' lisca Rooneya.

U impresivnoj igračkoj karijeri, Zlatanu jedino nedostaje trofej Lige prvaka pa će po njoj odrediti paramtere pri biranju nove sredine. Iz Pariza definitivno odlazi kao legenda jer je tu postao najbolji klupski strijelac u povijesti. Njegov sadašnji klupski kapetan Thiago Silva, smatra da igrač čini korak unazad ukoliko PSG želi zamijeniti Premiershipom.

No, Zlatan je uvijek bio poseban...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše