Sport

Komentari 89

Ibričić: Kalinić i Livaja? Bio bi to najbolji napadački tandem lige!

Ibričić: Kalinić i Livaja? Bio bi to najbolji napadački tandem lige!

Igrače visoke klase je najugodnije uklopiti. Svaki trener bi poželio takve igrače u napadu. Nisu isti profil napadača i mogu igrati u tandemu, prokomentirao je Ibričić potencijalni napadački duo Hajduka

Vijest o potencijalnom povratku Nikole Kalinića na Poljud zagolicala je maštu baš svakom navijaču Hajduka. Iako to u ovom trenutku ne izgleda kao realna opcija, ova uprava Hajduka je već dokazala da možemo očekivati neočekivano! Pred napadačkim tandemom Kalinić-Livaja obranama bi klecala koljena. 

- Igrače visoke klase je najugodnije uklopiti. Svaki trener bi poželio takve igrače u napadu. Nisu isti profil napadača i mogu igrati u tandemu - rekao je za Sportske novosti Senijad Ibričić, legendarni veznjak Zagreba i Hajduka, a sadašnji nogometaš Domžalea!

Bosanskohercegovački nogometaš vrlo dobro poznaje i Kalinića i Livaju. S obojicom je dijelio svlačionicu u Hajduku. Doduše, sa sadašnjom 'desetkom' neko kraće vrijeme budući da je Livaja otišao još kao maloljetnik u milanski Inter.

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje

- Kratko je bio s nama, ali dovoljno da se vidi kako je poseban igrač. U međuvremenu je skupio veliko iskustvo vrativši se potom u Hajduk dok je još u punoj snazi. Ne znam koliko je blizu povratak Kalinića, ali ako pričamo o tome kao mogućnosti, jasno je da bi njihov tandem bio snažna poruka za konkurenciju. Jer, imati Livaju i Nikolu Kalinića u napadu, znači imati najbolji napadački tandem u ligi. Vjerojatno bi njihov doprinos stvorio ključnu prevagu, jer kada ovako raspoloženom Livaji pridodamo Kalinića, onda je jasno da bi protivničke obrane imale puno posla. Pored kvalitete, uvijek je bitna još jedna karakteristika, jer Kalinić zna kakva je atmosfera u Hajduku. Nosio je bijeli dres, ne treba mu adaptacija, a s obzirom na izjednačenu ligu, bit će i taj detalj važan kada se budu dovodila pojačanja za drugi dio sezone - zaključio je Ibro.

Kako god, Hajduk napokon svijetlo na kraju tunela, a na kraju tog tunela stoji trofej! Hajdukovcima bi (ako bi mogli birati), naravno, bio draži onaj prvaka Hrvatske na koji čekaju već 16 godina. Ne bi zasigurno imali ništa protiv Rabuzinovog sunca, koje su posljednji put podigli prije osam godine, a sada kada ih je napokon krenulo, zašto ne bi osvojili oba?

 

Najčitaniji članci