Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ideja o Super ligi i dalje živi, no Uefa se još uvijek snažno protivi

Ideja o Super ligi i dalje živi, no Uefa se još uvijek snažno protivi

Iz Uefe su priopćili da su svi oni "zajednički naglasili da njihovo protivljenje samoproglašenoj Super ligi ostaje jednako snažno danas kakvo je bilo od travnja 2021."

VIDEO

Europski nogometni savez (Uefa), predstavnici najvažnijih europskih liga, predstavnici sindikata nogometaša i predstavnici navijača na današnjem sastanku u Nyonu pokazali su da su i dalje protiv bilo kakvog projekta Super lige koji bi bio izvan sadašnje nogometne strukture na Starom kontinentu.  

Sastanak je održan u sjedištu Uefe na zahtjev tvrtke A22 Sports koja je nedavno preuzela "propali" projekt Super lige, a na njemu su, uz čelnike krovne europske nogometne organizacije predvođene predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, sudjelovali predstavnici "Liga petice" (engleske Premier lige, španjolske LaLige, talijanske Serie A, njemačke Bundeslige i francuske Ligue 1), predstavnici pojedinih europskih klubova, predstavnici igračkog sindikata FIFPRO, kao i predstavnici organizacije Europskih nogometnih navijača.

Iz Uefe su priopćili da su svi oni "zajednički naglasili da njihovo protivljenje samoproglašenoj Super ligi ostaje jednako snažno danas kakvo je bilo od travnja 2021.".

- U skladu s jedinstvom u europskom nogometu, Uefa i ostali dionici su još jednom jednoglasno odbacili argumente koji prate projekte poput Europske Super lige (ESL) tijekom današnje rasprave. Sudionike su iznenadile tvrdnje izvršnog direktora A22 Sports da njihova tvrtka ne predstavlja nijedan klub ni u kakvom svojstvu, uključujući tri kluba koji su nastavili podržavati projekt - stoji u Uefinom priopćenju.

FILE PHOTO:  Europa League - Round of 16 draw

Real Madrid, Barcelona i Juventus su klubovi koji su nastavili vjerovati u projekt Super lige, kad su ga napustili svi ostali koji su trebali u njemu sudjelovati.

- Uefa i nogometni dionici ostaju predani temeljima europskog nogometa, koji se baziraju na otvorenosti, solidarnosti i vrijednosti te služe širim ciljevima sportskih principa i društvenog interesa, a ne sebičnima i privilegiranima - priopćili su iz Uefe.

Iz tvrtke A22 Sports su drugačije doživjeli sastanak na kojem su njihova trojica predstavnika bila suočena s velikim brojem sa suprotstavljene strane.

- Ono što smo mi doznali na ovom sastanku je da je postojeće stanje ono što zadovoljava Uefu - izjavio je u priopćenju izvršni direktor tvrtke Bernd Reichart koji je podsjetio da je monopolistička pozicija krovne nogometne organizacije trenutačno predmet procesa pred Sudom pravde Europske unije, koji će svoju presudu obznaniti početkom 2023.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja