Obavijesti

Sport

Komentari 85

Đoković završio Gojinu bajku na US Openu: Borna pokušao sve, zaradio ovacije i prvi milijun!

Đoković završio Gojinu bajku na US Openu: Borna pokušao sve, zaradio ovacije i prvi milijun!
5

Borna Gojo nije uspio prirediti senzaciju svih senzacija nakon šest pobjeda i omjera setova 16-1. Novak Đoković pobijedio je 6-2, 7-5, 6-4 i izborio četvrtfinale US Opena

Uvijek izlazim na teren da pobijedim, pa zvao se protivnik i Novak Đoković.

Da ste pitali Bornu Goju prije meča, dobili biste otprilike ovakav odgovor. Takve je, uostalom, već i davao kada je igrao protiv Rafaela Nadala. Pa vrlo identičan biste dobili i od Lasla Đerea, koji je vodio 2-0 protiv sunarodnjaka, prijetio noćnom senzacijom u New Yorku koja bi definitivno probudila grad iz dubokog sna. 

Sjajan stav, dakako, kakav svaki pravi sportaš mora gajiti, ali kada prvi put u život izađete na najveću tenisku arenu na svijetu, protiv osvajača 23 Grand Slama, pred 24.000 navijača, a da ne možete pritom ni podići glavu tako visoko da ugledate one u zadnjim redovima, onda samo takav stav nije dovoljan.

Tennis: US Open

Novak Đoković u osmini finala US Opena za dva i pol sata okončao je njujoršku bajku splitskog tenisača, koji je zadnja dva tjedna, počevši od kvalifikacija, živio u oblacima. Realno, ovdje je i morao biti kraj jer, osim što je ispunio san dječaka s Firula, susreo se s teniskom razinom dva ili tri puta većom nego je ikad u životu osjetio. Ako je za Delliena, McDonalda i Veselog bilo dovoljno pet pravih udaraca u izmjeni da je osvoji, za Đokovića ih valjda treba dvostruko. A to je malo tko u stanju, budimo realni, teško tenisač koji je do ovog turnira imao jednu Grand Slam pobjedu, dvije na ATP Touru.

Senzacija US Opena Gojo otkrio zašto je obojio kosu: Kladio sam se s trenerom, a onda poludio...
Senzacija US Opena Gojo otkrio zašto je obojio kosu: Kladio sam se s trenerom, a onda poludio...
Ček života! Evo koliko je zaradio Gojo na US Openu i koji Hrvat ima pozitivan skor s Đokovićem
Ček života! Evo koliko je zaradio Gojo na US Openu i koji Hrvat ima pozitivan skor s Đokovićem

Pa kad na to dodate početnu impresioniranost pozornicom, protivnikom, zaboravite i na osnovne protokole. Nakon ždrijeba Gojo je potrčao ka osnovnoj liniji da započne sa zagrijavanjem, odnosno zaboravio je na zajedničku fotografiju s Đokovićem. Sudac ga je dozivao više puta, Borna je shvatio tek kada se okrenuo i vidio da ga Đoković s osmijehom čeka na mreži. Nije naš majstor dosad navikao na takve procedure jer ih jednostavno nije imao kad ni gdje doživjeti.

Tennis: US Open

Trebao je proći cijeli prvi set da se Gojina ruka i um opuste, da priušti publiku barem djelić onoga što je Đere. Publika, koja u pravilu obožava autsajdere protiv Đokovića, slala je ohrabrujuće signale, povike, aplauze i u drugom setu dobila što je tražila. Bornini projektili, koji su prvom setu uzbunili i američke zračne snage, dizali su puls dotad mirnom Đokoviću, kojemu su počele bježati riječi s "j" i "p" jer je osjetio da Gojo ulazi u zonu u kojoj je opasan. I došao je do zone udaljene dva poena od seta. Ne izazove li opet negdje Đokovića u budućnosti, i to ponosno može ispričati nasljednicima.

Gojin trener otkrio tajnu velikog uspjeha: Okladili smo se da ću se ja obojiti u narančasto!
Gojin trener otkrio tajnu velikog uspjeha: Okladili smo se da ću se ja obojiti u narančasto!

- Znam da ima moćnu igru. Nismo dosad igrali, ali gledao sam njegove prošle mečeve. Ima moćan servis, forhend, jako se dobro kreće za igrača od skoro dva metra. Trebao sam neutralizirati njegov servis i winnere i to sam donekle uspio - rekao je Đoković.

Koji je 43. put u 50. meču pobijedio hrvatskog tenisača, Gojo mu je bio 11. na toj listi. I Novak će protiv Taylora Fritza nastaviti put prema 24. Grand Slamu, a Gojo prema rodnom Splitu na odmor pa Davis Cup. Bogatiji za 284.000 dolara i ukupno prvi milijun u karijeri te kao 77. tenisač svijeta. Gdje bi vas smjestio da ste mu to rekli prije prvog kola kvalifikacija?

US Open, osmina finala:

Borna Gojo - Novak Đoković 2-6, 5-7, 4-6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
US OPEN, OSMINA FINALA 01:00 , NEW YORK
Sortiranje događaja
KRAJ

Novak Đoković u četvrtfinalu je US Opena. Borna Gojo izdržao je gotovo dva i pol sata, Đoković je pobijedio 6-2, 7-5, 6-4, ali Borna je odigrao turnir života, vjerujemo ne i zadnji.

SERVIS ZA MEČ

Nije dao Borna da priča završi na njegovom servisu, spasio je meč-loptu i prisilio Đokovića da on završi posao ako može.

BREAK ĐOKOVIĆA

Đoković lomi Gojin servis za 4-3, a vjerojatno i meč. Nije Borna izdržao...

GOJO 3-2

Nije potonuo Gojo nakon drugog seta, štoviše, igra kao da je tek prvi u pitanju. Borba, borba i uvijek borba, pa što donese, to je stav.

TREĆI SET

Gojo otvara treći set mirnim servis-gemom. 

Komentari 85