Obavijesti

Sport

Komentari 28

Indija se vratila u život: Pavić i Škugor izgubili meč parova

Indija se vratila u život: Pavić i Škugor izgubili meč parova
11

Treći i pobjednički bod Hrvatskoj nisu donijeli Mate Pavić i Franko Škugor koji su izgubili od Rohana Bopanne i Leandera Paesa. Indijci su smanjili na 1-2 u ukupnom rezultatu

VIDEO

Mate Pavić i Franko Škugor nisu uspjeli dovršiti posao za Hrvatsku. Rohan Bopanna i Leander Paes vratili su u Dvojci Doma sportova, koja se popunila u subotu gotovo do kraja, Indiju u život osvojivši prvi bod za svoju reprezentaciju te smanjivši na 2-1 u ukupnom rezultatu, što znači da će priliku da nas odvede u Madrid na završnicu Davis Cupa imati Marin Čilić. Tko će ako ne kapetan i najbolji igrač.

Mate Pavić/Franko Škugor (Hrvatska) - Rohan Bopanna/Leander Paes (Indija) 3-6, 7-6 (9), 5-7

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Indijci su, vjerojatno, tek prolongirali odluku o ukupnom pobjedniku jer teško je za vjerovati bi Prajnesh Gunneswaran mogao pobijediti Čilića i odvesti ovaj cijeli susret do petog meča. Ili, tko zna, možda se Indijci odluče za Sumita Nagala. U svakom slučaju, izgubi li Marin, na teren bi morali Borna Gojo i Ramkumar Ramanathan. Valjda neće...

'Začet sam u jeku terorističkog napada, a htio me dovesti PSV'
'Začet sam u jeku terorističkog napada, a htio me dovesti PSV'

Iako im je zajedno 86 godina, što je valjda rekord Davis Cupa, Bopanna (40) i Paes (46) odigrali su kao u najboljim godinama, poput mladića, učinivši Pavića i Škugora, kojima je ovo bio prvi zajednički meč za reprezentaciju, uglavnom promatračima na servisu.

Kakvima, ne treba dalje od podatka da su u tek osmom servis-gemu Indijaca, koji čak i nisu igrali puno zajedno (samo osam puta) osvojili više od jednog poena. Bopanna ili Paes, bilo je sasvim svejedno tko je na servisu, a tko na mreži, hvatali su sve, reternirali u nekim trenucima poput Đokovića ili Murrayja u najboljim danima.

Zagreb: Kvalifikacije Davis Cupa, Hrvatska - Indija, parovi, Škugor/Pavić - Bopanna/Paes

Na sve to Pavić i Škugor teško su nalazili odgovor, Bopanna je retern-winnerom na Škugorov prvi servis već u četvrtom gemu dao Indiji veliki korak prednosti. Nisu ga, kako smo i spomenuli ranije, imali problema održavati ga, dok su Splićanin i Šibenčanin u ranoj fazi drugog seta spašavali dvije break-lopte.

I onda kod 3-3 opet vrhunska serija na reternu "Boppaesa", pa Škugor gubi i drugi servis u meču. S obzirom da smo bili nemoćni protiv indijskog servisa, činilo se kao bezizlazna situacija, ali ustuknuli su i gosti, odnosno Paes, pa smo ekspresno vratili break. Opet nam je, kao i jučer Goji i Čiliću, oko sokolovo bilo veliki prijatelj.

Čilić nekako slomio 182. igrača svijeta, Hrvati pred Madridom!
Čilić nekako slomio 182. igrača svijeta, Hrvati pred Madridom!

Čilić je jučer odigrao dva tie-breaka protiv Ramanathana, oba dramatična, takav je bio i današnji. Pavić je na 5-3 promašio naizgled jednostavan volej, gosti su s tri uzastopna poena došli do prve meč-lopte i u poenu meča Pavić volejem izazvao erupciju na tribinama. Pa mi imamo set-loptu, međutim, Paes servira Paviću u tijelo pa donosi novu meč-loptu, ali i to spašavamo pa nas je na našoj trećoj set-lopti poljubio i dodir mreže.

Zagreb: Kvalifikacije Davis Cupa, Hrvatska - Indija, parovi, Škugor/Pavić - Bopanna/Paes

Godine su činile svoje, pa su Bopanna Paes polagano padali s energijom, sve manje radeći čudesa s reketom. Takav je barem bio dojam jer sve se potpuno okrenulo na hrvatsku stranu kad smo kod 2-2 u trećem setu slomili Boppanin servis. Na break-lopti Paes je priznao da je dirao lopticu tijelom što je automatski značilo naš poen iako bi Škugor ionako imao zicer na mreži.

Sada smo mi bili pred vratima pobjede, ali koja je Indija opet zatvorila treći put slomivši Škugorov servis. Pa gem kasnije i četvrti put. Ovaj za pobjedu. Paesovu 45. u Davis Cupu, dok Pavić i dalje čeka prvu.

- Ne znam što reći, teško mi pada svaki poraz. Vratili smo se u izgubljeni meč, imali 4-2 u trećem i kontrolirali sve, ali onda su oni odigrali dva dobra gema na reternu. Mogu reći da je iskustvo presudilo. Jesam li iznenađen njihovom igrom? Pa i jesam. Naravno da nismo očekivali lagan meč, ali za neke svoje standarde odigrali su odlično, pogotovo Paes - rekao je Pavić koji je u DC-u na 0-6.

UŽIVO:

3. set Indiji - Indija je smanjila na 1-2 u ukupnom rezultatu. Bopanna i Paes osvojili su prvi bod iako su u trećem setu gubili 2-4, no dobili su sljedećih pet od šest gemova.

2. set Hrvatskoj - drama u drugom setu sa sretnim završetkom za Hrvatsku! Bopanna i Paes imali su 4-2, ali Pavić i Škugor odmah su vratili break. U tie-breaku spasili su dvije meč-lopte i treću set-loptu pretvorili u izjednačenje u setovima.

1. set Indiji - jedan break u četvrtom gemu bio je dovoljan Indiji da povede u setovima. Bopanna i Paes povezali su nekoliko vrhunskih poteza, oduzeli Škugorov servis, a svoje zadržavali bez ikakvih problema.

 

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve