Obavijesti

Sport

Komentari 603

Desetka odigrala za desetku: Modrićeva golčina za pobjedu

Desetka odigrala za desetku: Modrićeva golčina za pobjedu
29

Hrvatska je pobijedila Tursku na startu Eura 1-0 golom Luke Modrića koji već sad konkurira za najljepši na prvenstvu. Volejčina s 25 metara za pobjedu

VIDEO

Muška pobjeda Vatrenih u Parizu! Hrvatski su reprezentativci odigrali nadasve borbenu utakmicu protiv Turske na Parku prinčeva. Standardno borbeni Turci ponudili su najviše što su mogli, ali nije im bilo dovoljno.

Turkey v Croatia - Group D: UEFA Euro 2016 Turkey v Croatia - Group D: UEFA Euro 2016 Turkey v Croatia - Group D: UEFA Euro 2016
4
| Foto: Matthias Hangst

Hrvatska je znala kako protiv turske agresivnosti

Već u drugoj minuti Darijo Srna je ubacio na peterac gdje je zakasnio Ivan Rakitić. Bila je to idealna šansa za 'načeti' Turke u ranoj fazi, no nedostajali su centimetri. Turci odgovaraju u u 29. minuti. Tukao je Ozan Tufan glavom, no Danijel Subašić je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Uz standardnu borbenost, momci Fatiha Terima pružili su povećanu dozu agresivnosti u duelima. Bilo je laktarenja, Tosun je dobro zahvatio Ćorluku i razbio mu glavu. Čarli je u nekoliko navrata do kraja utakmice napuštao teren kako bi se 'zakrpao' jer bi svakih dvadesetak minuta nanovo krvario.

Turci su provocirali batinama, u 33. minuti Cahlanoglu je laktom udario Mandžukića.

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D
12

Luka je ponovo potvrdio klasu

Hrvatska se nije dala smesti. Hrvatski je princ opalio s nekih 25 metara nakon što je pokupio otpadak. Desnom nogom iz voleja doslovno je 'zavalio' loptu u desni kut turskog golmana Babacana koji je mogao i bolje reagirati.

U 51. minuti imali smo fantastičnu šansu za povećavanje prednosti. Kapetan Darijo Srna tukao je iz slobodnjaka, Babacan je ostao ukopan. Prečka na Parku prinčeva i dalje se trese.

Tri minute kasnije, Srna se našao u novoj šansi, ali pucao je svojom slabijom, lijevom nogom, pa je lopta nažalost završila pored gola.

Dvanaest minuta poslije, uvijek rastrčani Perišić probio je turskog desnog beka Gonula, ubacio na drugu stativu na koju je za sekundu zakasnio Marcelo Brozović.

Velika utakmica hrvatske obrane

Kreativna Hrvatska pet minuta ponovo je zaprijetila. Mandžukić je centrirao, Perišić pucao glavom, ali opet u prečku. Vatreni definitivno nisu imali sreće u realizaciji.

Anemični Turci nisu mogli stvoriti nikakvu opasnost ispred Subašića jer su Ćorluka i Vida igrali koncentrirano i požrtvovno, međusobno se nadopunjujući i pokrivajući prilikom turskih napadačkih pokušaja. 

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D

Osam minuta prije kraja, Babacan je spasio Turke. Poslije precizne dubinske lopte Ivana Rakitića, Perišić je izašao na turskog golmana te šutirao u njega. Bila je to još jedna velika šansa, Turci su djelovali nemoćno.

Turci su nadigrani i zasluženo poraženi

Hrvatska je u potpunosti nadigrala Tursku. Upućenih 18 udaraca prema njihovom golu (6 u okvir) i dvije pogođene prečke jasno oslikavaju razigranost Čačićevih izabranika.

Dugo Vatreni nisu odigrali nadahnuto u ovoj mjeri, posebno u smislu kreacije i igre prema naprijed.

Dojam je da ova Hrvatska ima još skrivenih potencijala, a današnja velika pobjeda u Parizu samo će ih dodatno motivirati da na Češku u petak krenu još odlučnije. 

Skupina D

  • Hrvatska - Turska 1-0 (Modrić 41')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 603
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao