Obavijesti

Sport

Komentari 81

Idi, Bratko: Pet razloga zašto ga je odavno trebalo najuriti...

Idi, Bratko: Pet razloga zašto ga je odavno trebalo najuriti...
1

O razlozima za otkaz Petevu može se napisati roman. Prosječnom Dinamovom navijaču koji je gledao kaku mu klub ne može spojiti dva dodavanja dođe da se zapita: 'Pa dobro, što ste čekali?!'

VIDEO

Jedna od najgorih sezona u povijesti kluba, možda i najgora, jer Dinamo nije imao igrače koje plaća milijun eura godišnje kad je posramljen igrao Ligu za bedaka, a jedan od glavnih krivaca, ne smijemo zaboraviti ni igrače, i dalje je na klupi. Tako je to izgledalo dva dana prije početka nove sezone. I promijenilo se preko noći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Ivajlo Petev više nije trener Dinama. Dobar potez uprave? Vrlo vjerojatno. Tajming? Vrlo upitan. Pa tko mijenja trenera dva dana prije nove sezone?! Ako su već stali iza njega nakon lanjskog debakla, ako su ga podržali i kad je prebacivao krivicu na igrače koje je sam postavljao i micao iz postave, ako su najavili da žele dugoročno rješenje na klupi i dali mu bezrezervnu podršku, čemu onda otkaz pred početak nove sezone?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O razlozima za otkaz Petevu može se napisati mali roman, ali ovih pet očitih udara u glavu i prosječnom Dinamovom navijaču koji je gledao kaku mu klub ne može spojiti dva dodavanja u finalu Kupa dođe da se zapita: 'Pa dobro, što ste čekali?!'

Razlog broj jedan, Cibalia. Nije to samo Cibalia, to je i Lokomotiva, Slaven, Inter... Nema protiv koga nije gubio bodove. Onakvu Cibaliju dobio je iz izmišljenog penala, bratsku Lokomotivu iz dva penala, izgubio je od Hajduka nakon osam i pol godina, od Belupa nakon devet godina, izgubio je i naslov nakon 11 godina.

Dinamo dugo nije igrao lošije kao što je igrao pod vodstvom Ivajla Peteva. Sad dolazimo i do onog dijela s igračima, da ne bi bilo da je samo Petev kriv. Ako Dinamu treba trener i taktika da dominira protiv Cibalije, Intera ili Lokomotive, onda treba skresati plaće igračima, jer sigurno ne zaslužuju stotine tisuća eura po sezoni.

Razlog broj dva, Junior Fernandes. 

- Dečko, ne trebaš nam - rekao je Petev Čileancu, jednom od najboljih igrača Dinama uoči početka lanjske sezone. Zašto? To zna samo Petev jer s Čileancem u momčadi, sigurni smo, ne bi baš bilo tako lako Rijeci. Makneš jednog od ponajboljih krilnih igrača lige i na njegovo mjesto staviš Ćorića, kojem to i nije pozicija ili kasnije Olma. Naravno, rezultat je - katastrofa. I dok je Dinamo uglavnom prijetio preko desne strane gdje je bio Soudani, protivnicu su mogli na godišnji dok su napadli išli s lijeva. Evo nove sezone, evo i Fernandesa. Vratio se s posudbe i sad je ipak dobar Petevu. 

Razlog broj tri, Ante Ćorić. Dečko živi za Dinamo, jedan je od najvećih talenata u klubu, a Petev ga na treningu stavlja na - stopera. I onda nakon utakmice ispali u eter: 'Ćorić mi je rekao da ne želi igrati'. To je Ante demantirao rekavši kako ne zna gdje se to zamjerio Petevu kojem je očito bio na piku. Pitali su Peteva zašto Ćorić ne igra, odgovorio je da nema snage ni za pola sata.

A tri dana kasnije, tog igrača za kojeg je rekao da nema snage ni za pola sata, stavlja u početnu momčad i taj isti igrač izvede majstoriju i vrati Dinamo u igru u Koprivnici. E sad, ili se Ćorić čudesno oporavio za 90 minuta ili se Petev potpuno pogubio.

Razlog broj četiri, svi su mu krivi. Žali se na igrače, a sam ih postavlja i miče iz postave, žali se da mu je Ante Ćorić rekao da ne želi igrati, a na treningu ga uigrava - na stoperu. Vjerojatno najbolje mjesto za mladog igrača koji je po vokaciji veznjak da se fino i dobro - ozlijedi. Žali se na sve, a ne vidi da igre nema. Došla je nova sezona, Dinamo je odradio pripreme i gubio od Tosnog i Slovackog koji je lani u 30 kola češke lige dobio šest puta i čija kompletna momčad vrijedi manje od Benkovića. Nije problem poraz, problem je igra, koje dugo nema. I kad ti momčad kao što je Slovacko u prvom dijelu stvori tri zicera, a ti ne napraviš ni šansu, vrijeme je za odlazak.

Razlog broj pet, Rijeka. Kad nakon 11 godina izgubiš prvenstvo i Kup, kad te momčad s višestruko manjim budžetom razbije na svim frontama, gotovo se poigravajući s tobom, idealan je tajming za razlaz. Nije vrijeme za drastični zaokret u politici kluba koji je trenere mijenjao kao čarape, neke i jer su dobivali samo 1-0, vrijeme je da se treneru, koji je uz igrače najveći krivac za debak, zahvali i krene se dalje.

Petev u brojkama: svi njegovi 'pothvati'

Novi Dinamov trener učio od Ćire, radio sa Štimcem...

Kako je Dinamo dobru stvar odradio na amaterski način

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener