Obavijesti

Sport

Komentari 7

Igor Cvetković: U juniorima mi je tata bio trener i to mi je bilo najgore, svi te gledaju drugačije

Igor Cvetković: U juniorima mi je tata bio trener i to mi je bilo najgore, svi te gledaju drugačije

Cvetkovića pamtimo kao igrača zlatne generacije Dinama, a čini se da i Zvjezdanov talentirani unuk Mark kreće djedovim stopama jer s tek navršenih deset godina pokazuje da je naslijedio nogometni gen

VIDEO

Prošle su točno četiri godine od smrti Zvjezdana Cvetkovića, bivšeg nogometaša i sportskog direktora Dinama koji je iznenada preminuo od srčanog udara u 57. godini. Iza sebe je, osim bogate sportske karijere, ostavio i sina Igora (38) koji je također igrao nogomet, a danas je tehnički direktor Lokomotive. 

Cvetković je bio jedan od najboljih igrača iz zlatne generacije Dinama koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije. Legendarni Dinamov igrač rođen je u Karlovcu 18. travnja 1960. godine gdje je i započeo igračku karijeru, a 2005. godine bio je trener 'modrih'. 

U Dinamovu dresu odigrao je 194 utakmice te zabio 12 golova od 1980. do 1987. godine, a poslije toga je karijeru nastavio u njemačkom Waldhofu. Karijeru je morao prekinuti u 31. godini nakon što je 10. ožujka 1990. na utakmici protiv Bayer Leverkusena zadobio bazilarnu frakturu lubanje.

Za juniorsku i mladu reprezentaciju Jugoslavije nastupio je šest puta, za A vrstu devet puta uz jedan gol.

Slavko Midžor/PIXSELL

Nogometna tradicija obitelji Cvetković nastavila se kroz sina Igora i talentiranog Marka Cvetkovića (10), Zvjezdanova unuka, koji je potegnuo skroz do Madrida kako bi upoznao neke od svojih najdražih igrača.

Mark ide u četvrti razred OŠ Jordanovac, a većinu slobodnog vremena provodi na nogometnim terenima. Počeo je trenirati od malih nogu, a posljednje tri godine igra u Lokomotivi gdje ga trenira Marko Srebačić. 

- Kad sam igrao za Kozjak, 2020. godine na turniru u Novalji bio sam najbolji strijelac, a zabio sam sveukupno 17 golova - rekao je Mark koji je 2018. godine bio na utakmici Real Madrida i Villarreala (0-1).

- U Madridu je bilo odlično, ali rezultata se ne želim prisjećati, haha. Nažalost, Real je izgubio 1-0, a gol je zabio Carlos Bacca. Bio sam i na treningu Atletico Madrida gdje sam upoznao Vrsaljka, Torresa, Diega Costu i Griezmanna - prisjeća se Mark i dodaje:

- Najdraži igrači su mi Marcus Rashford iz Manchester Uniteda i veznjak Kai Havertz iz Chelsea, a od naših igrača Mislav Oršić.

"Zvjezdan Cvetković (1960-2017) Život ga je uzeo prerano. Na današnji dan prije četiri godine. Bio je uzor poštenja, dobrote i ljubavi. U toplini sjećanja na tog divnog čovjeka pamtimo ga po dobroti srca i ljepoti duše... ostavio je veliku prazninu u srcu svoga unuka koji ponosno nosi kopačke i ide njegovim stopama... Počivaj u miru dragi deda Zvjezdan, bio bi ponosan na svog nasljednika", napisala je Markova mama na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj su unuk i djed. 

- Ne veseli me puno stvari u životu, koliko me veseli biti s njim. Jako voli nogomet i to ga ispunjuje. Puštam ga maksimalno koliko mogu da uživa u tome i ne želim mu stvarati presing jer ipak je on još malo dijete. Ako se kasnije pokaže kao ozbiljan igrač super, ali ako tako i ne bude nema veze jer ima puno toga od čega može živjeti i uživati - objasnio je Igor Cvetković koji 12 godina radi kao tehnički direktor u Lokomotivi. 

- U Dinamu sam igrao kad smo 2002./2003. s Ćirom Blaževićem bili prvaci - rekao je Igor i prisjetio se vremena kada mu je otac bio trener:

- U jednom periodu je i meni bio trener kad sam igrao u juniorima 1999./2000. godine. To mi je bio najgori dio, haha - rekao je Igor uz smijeh. 

Zvjezdan Cvetković pronađen je mrtav u garaži u Zagrebu
Zvjezdan Cvetković pronađen je mrtav u garaži u Zagrebu

- Tko god da je bio kriv uvijek sam ja bio kriv.  Kad ti je tata trener onda te svi gledaju drugačije. Misle kao 'tata ti je trener', a meni je zapravo najteže. Bio mi je velika podrška u nogometu, nikad mi nije stvarao dodatni pritisak, dao mi je da se razvijam na svoj način. S nogometne strane bio je odličan djelatnik, pouzdan i lojalan, te je postigao veliku karijeru. Bilo mi je teško jer su me promatrali kroz prizmu moga oca. U nogometu je u tom smislu bilo teže, ali za neke stvari u privatnom životu bilo je lakše - kazao je Igor Cvetković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe