Obavijesti

Sport

Komentari 4

Igor Vori: Ne očekujem da će mi Zagrepčani zviždati

Igor Vori: Ne očekujem da će mi Zagrepčani zviždati
1

Hrvatski rukometni reprezentativac Igor Vori dao je intervju za internetsku stranicu EHF-a u kojem govori o svojoj prvoj sezoni u njemačkom HSV-u

VIDEO

Autor razgovora s Igorom Vorijem sugerira da je njegov transfer iz Zagreba u HSV uoči ove sezone bio jedan od najvećih u posljednjih nekoliko godina, te nastavlja da je hrvatski kružni napadač jedan od ključnih igrača u uspjesima HSV-a, trenutno vodeće momčadi u njemačkom prvenstvu.
HSV je trenutno vodeći u Bundesligi, a u Ligi prvaka je već osigurao plasman u osminu finala. Da li ste očekivali ovakve rezultate kada ste dolazili u HSV?
- Imamo jako dobru momčad koja može postati pobjednik u svim natjecanjima u kojima nastupa. No, sezona ja jako duga, još uvijek nismo ništa osvojili.
Ovoga vikenda gostujete kod Alingsåsa u Ligi prvaka. Koliko vam je teško motivirati se za takve utakmice?
- Uopće nije teško, jer smo uvijek usredotočeni na prvu sljedeću utakmicu. Niti jedna utakmica nije lagana. Alingsås nije slaba momčad i nećemo imati problema s motivacijom.
Kako ste se uklopili među nove suigrače?
- Super, momčad mi potpuno odgovara. Moji suigrači su sjajni, odmah od početka sam osjetio pravi momčadski duh. Osim toga, svatko me u klubu jako toplo i srdačno dočekao kada sam tek stigao. Prema tome, od prvog dana mi je zadovoljstvo igrati u HSV-u.
Da li je hrvatski trojac kojeg činite vi, Duvnjak i Lacković, ključ u HSV-ovim uspjesima?
- Mi smo dio momčadi u kojoj ništa ne ovisi samo o jednom igraču, već o tome kako djelujemo kao tim. Svi zajedno nastojimo davati svoj maksimum u svakoj utakmici. Samo kao momčad možemo dobro funkcionirati.
U C skupini Lige prvaka, odlučujuća utakmica za drugo mjesto u grupi mogla bi biti ona protiv vašeg bivšeg kluba Zagreba. Hoće li to za vas biti posebna utakmica?
- Neće, već sam jednom igrao protiv njih ove sezone. Jedina je razlika što ćemo ovoga puta igrati u Zagrebu.
Kakav prijem publike u Zagrebu očekujete, zvižduke ili toplu dobrodošlicu?
- Ne očekujem da će mi Zagrepčani zviždati. Mislim da sam davao sve od sebe u zadnje dvije godine koje sam proveo u Zagrebu. Osim toga, tamo još uvijek imam puno prijatelja.
HSV je u igri za tri trofeja, natječete se u Bundesligi, njemačkom Kupu i u Ligi prvaka. Koje biste od ta tri natjecanja najradije osvojili u vašoj prvoj sezoni u Hamburgu?
- Kada bih mogao birati, to bi bilo njemačko prvenstvo.
Ove sezone već ste dva puta u Ligi prvaka izgubili od branitelja naslova, Ciudad Reala. Mogli biste se s njima opet sastati već u četvrtfinalu?
- Gledamo samo od utakmice do utakmice. Sve ostalo je predaleko.
Svi rukometni stručnjaci drže da je HSV jedan od favorita za plasman na Final-Four u Kölnu. Dijelite li njihovo mišljenje?
- Lijepo to zvuči. No, trenutno nas zanima samo natjecanje po skupinama, a nakon toga imamo još uvijek dvije teške prepreke na putu do Final Foura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...