Obavijesti

Sport

Komentari 30

Igrači Karlovca otkrili uvjete: Žele od kluba slobodne papire

Igrači Karlovca otkrili uvjete: Žele od kluba slobodne papire
4

Igrači ne žele snositi sankcije zbog štrajka iz razloga jer oni za to nisu krivi. Uvjet je i da dobiju slobodne papire, te da im klub prizna potraživanja koja su dosad nastala

VIDEO

Irena Blauhorn, odvjetnica koja zastupa većinu igrača NK Karlovac u utorak je kazala da igrači pred Upravu kluba postavljaju tri minimalna uvjeta da bi odigrali preostala dva kola prvenstva. Ako ih Uprava ispuni, igrači će odigrati preostale dvije utakmice.

- Nitko u ovoj državi nije dužan bilo što raditi, a da za to nije plaćen. Situacija je u klubu takva kakva je. Nitko od igrača ne želi ulaziti u razloge zbog čega je to tako, postoje tijela koja će to utvrditi – kazala je opunomoćenica igrača NK Karlovac Blauhorn, te dodaje:

- Igrači ne žele da klub bude kažnjen, niti da ispadnu u 2. Županijsku ligu. Oni žele igrati sljedeća dva kola do kraja ovog prvenstva, ali postoje uvjeti koji predstavljaju minimum ispod kojih neće pristati. Prvo, igrači žele da ne snose sankcije disciplinske naravi zbog činjenice da nisu otišli na utakmicu s Rijekom iz razloga jer oni za to nisu krivi. Drugi uvjet je da dobiju slobodne papire, raskid ugovora na štetu kluba s 5. prosincem, te da im klub prizna potraživanja koja su dosad nastala i kako bi oni poslije izbjegli postupak arbitraže koji bi trajao. Znači sva ona potraživanja koja igrači imaju prema klubu će se onda pokušati naplatiti u adekvatnim postupcima nakon završetka ovog dijela prvenstva. To su tri minimalna uvjeta za koja smatramo da Uprava može ispuniti do sljedećeg kola. U slučaju da dobijemo takve garancije igrači će otići odigrati ovo prvenstvo do kraja – kazala je Irena Blauhorn, koja smatra da ovi uvjeti ne zadiru niti u financije kluba te da ne traže nikakav novac do subote jer razumiju da je klub u blokadi, a sponzora nema.

Hoće li Uprava te uvjete znat će se nakon 14 sati kada će odvjetnica Blauhorn pred Upravu kluba postaviti uvjete igrača.

Odvjetnica tvrdi da u ugovorima igrača postoji stavka da bi se potpisom ugovora prihvaćaju pravilnik kluba o disciplinskom kažnjavanju, no svaki igrači mora primiti pravilnik i potpisati ga, a Blauhorn kaže da to nije učinio niti jedan igrač. Također je dodala kako je igračima žao što utakmica s Rijekom nije odigrana, te kaže da ta odluka nije donesena preko noći ili na nagovor bilo koje udruge ili bilo koga.

- Dio je uprave znao za takve namjere igrača. Neki od tih dečki osam mjeseci nisu dobili plaću. Oni nisu niti Cristiano Ronaldo, ne igraju u ligama petice, niti se valjaju u milijunima. To su dečki koji zarađuju normalne plaće, žive od mjeseca do mjeseca sa svojim obiteljima – kazala je Blauhorn.

Punomoć o zastupanju odvjetnice Blauhorn nisu potpisali jedino igrači Štefančić, Stambolija i Sunara.

Iz  kluba navijača pak poručuju igračima da su štrajkom odaslali poruku javnosti i ukazali da puno stvari u HNL-u ne valja, ali smatraju da nemaju pravo bez obzira na sve to prelamati preko njihovih leđa te da trebaju odigrati preostale dvije utakmice. Ovu Upravu kao i sve prijašnje Gademzi smatraju nelegitimnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu