Obavijesti

Sport

Komentari 53

Igrači okrenuli leđa Wilmotsu: Ista kriva taktika kao s Italijom

Igrači okrenuli leđa Wilmotsu: Ista kriva taktika kao s Italijom
1

Nakon ispadanja s Europskog prvenstva belgijsku reprezentaciju potresao je val nezadovoljstva navijača, ali i igrača među kojima je najizravniji golman Chelseaja Thibaut Courtois

VIDEO

U najavama Europskog prvenstva u Francuskoj Belgijce su mnogi vidjeli na samom vrhu, gotovo svi eminentni nogometni stručnjaci 'crvenim vragovima' su namijenili epitet pritajenog favorita, a pred utakmicu četvrtfinala svi su ih već vidjeli u finalu.

No Wales se još jednom pokazao kao neprelazna prepreka za razvikane 'vragove'. Velšani će u Lyon na Portugal, a Belgija kući po novu porciju kritika. Počelo je još sinoć, a da situacija nije bajna ni u samoj svlačionici potvrdile su i izjave Thibauta Courtoisa odmah nakon utakmice. Krivac? Izbornik, kojeg mnogi smatraju najslabijom karikom ove sjajne reprezentacije.

- Izborniku sam rekao svoje mišljenje u svlačionici - rekao je zagonetno golman Chelseaja pa otkrio dio očito žestokih kritika s kojima je dočekao Wilmotsa:

- Morao sam s njim podijeliti svoja razmišljanja jer sam protiv Walesa vidio iste pogreške u taktici koje smo radili i protiv Italije. Imali smo iste probleme i ništa nismo naučili iz toga. Wales je nešto barem pokušavao, nemaju kvalitetnu momčad kao mi, no kažnjavali su sve naše pogreške bez milosti. Izgubio sam i finale Lige prvaka, no ovo je puno teže.

Bila je to samo najava onoga što Wilmotsa čeka po povratku u domovinu. Belgijska javnost bez puno muljanja traži odlazak izbornika s klupe, no on ipak ima nešto drugo u planu i ne slaže se s mišljenjem svoga golmana.

- Nemam problema s Courtoisovim izjavama, no ne slažem se s onime što je pričao i to sam mu rekao u svlačionici. Razumijem ga, želio je osvojiti naslov europskog prvaka, a kao golman vidite sve što se događa na terenu, sve što je dobro i što je loše - priča Wilmots te nastavlja:

- Imali smo dobru taktiku, dominirali smo, igrali smo fantastično 25 minuta i onda se neobjašnjivo povukli 15 metara unatrag. Mahao sam rukama, vikao, ali ja nisam mađioničar. Ne možete samo tako dati iskustvo igračima. Pa moja obrana je imala 23 godine u prosjeku. Morali smo zamijeniti 50 posto naše obrane. Možda je u pitanju strah, jer su mladi, ne znam. No, to je ono najbolje što mi je bilo na raspolaganju. Treba možda ostaviti stvari da se ohlade.

Još uvijek aktualni izbornik dodao je da mora prespavati odluku o odlasku.

- Rekao sam ranije da ću svoju odluku donijeti nakon prvenstva, ne odmah nakon utakmice. Razmislit ću, dajte mi malo vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome