Obavijesti

Sport

Komentari 29

Igrači složni: Idemo pobijediti obje i plasirati se na Igre u Rio

Igrači složni: Idemo pobijediti obje i plasirati se na Igre u Rio
6

Nakon neugodnog otvaranja olimpijskih kvalifikacija u Herningu i poraza od domaćina Danske 28-24, Hrvatsku danas u 18 sati čeka nešto lakši protivnik, azijski doprvak Bahrein

VIDEO

Žao nam je što ih nismo uspjeli pobijediti. Nisu oni bili ništa posebno, no mi smo malo podbacili u tom jednom energetskom segmentu, da tako kažem, rekao je tužnim glasom Marino Marić.

Poraz 28-24 od Danske na otvaranju olimpijskih kvalifikacija u Herningu jako je pogodio sve hrvatske rukometaše, a prvi hrvatski pivot uklopio se u loš obrambeni dan cijele momčadi. No čak se ni u onome gdje bi trebao biti jedan od boljih u Europi, igri u napadu, Marino sinoć nije uspio pokazati. Ostao je bez gola, statistički čak i bez udarca ako ne računamo prilike iz kojih je izborio sedmerce.

- Promašili smo previše zicera, četiri penala, puno stativa pogodili i zato možda Landin i nema tako puno obrana. Poslije smo se malo tražili, čak se i vratili na jedan razlike, ali nismo izdržali, pukli smo - kaže Marić.

Ovoga puta Hrvatska se ne može žaliti na loše ili domaćinsko suđenje. Španjolci su odradili sjajan posao, a ni atmosfera u dvorani nije bila paklena kao primjerice u Poljskoj kada smo razbili domaćina.

- Da, suđenje je bilo korektno, atmosfera super, ali mi smo podbacilili. Nema veze, nećemo se vraćati sad na tu utakmicu, bit će vremena za analize. Idemo dalje pozitivno, moramo ići po taj rezultat i idemo se kvalificirati na Olimpijske igre - zaključio je ipak u pozitivnom tonu Marino.

Ova momčad naučila nas je da za njih nema predaje

REUTERS/PIXSELL

Možda i najbolji hrvatski igrač sinoć bio je Luka Cindrić. Sjajnu formu iz Vardara prenio je na reprezentaciju i držao Hrvatsku u igri.

- Pali smo malo u drugom poluvremenu i dopustili Dancima da iskoriste svoje najjače oružje, kontru i polukontru iz kojih su nam zabili puno lakih golova - kaže Cindrić koji je Landinu zabio tri gola.

Danas je na rasporedu Bahrein, a u nedjelju će Babićevi momci na okršaj sa starim znancima, Norvežanima. Popravimo li obranu, bude li Stevanović na sinoćnjem nivou, a Duvnjak i ekipa raspucani, Hrvatska bi trebala izboriti Rio. Za ovu momčad nema predaje, naučili smo to u Poljskoj, pogotovo protiv domaćina.

- Moramo u iduće dvije utakmice popraviti obranu, pobijedit i otići na Olimpijske igre - zaključio je sjajni Cindrić.

Hrvatski golmani bolji od Landina

REUTERS/PIXSELL

Iako spada među tri najbolja golmana svijeta u ovom trenutku, Landin sinoć nije bio glavni razlog za poraz Hrvatske. Da, uništavao nas je sa sedam metara, no imao je tek osam obrana za 60 minuta na golu, dok su hrvatski golmani skupili tri obrane više (Stevanović 9, Pešić 2). Posebno je dojmljiv bio Ivan Stevanović koji je u prvih 20-ak minuta utakmice imao čak osam obrana. No Hrvatska to nije uspjela iskoristiti, gađala je uglavnom stative i prećke te na poluvrijeme otišla sa zaostatkom. U drugom dijelu stao je i Stevanović i tu je bio kraj za Hrvatsku koja je utakmicu završila sa šest pogođenih vratnica i četiri promašena sedmerca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu