Sport

Komentari 4

Igrači Valencije se pokupili s terena zbog rasizma, a La Liga poručila: Nismo pronašli dokaze

Igrači Valencije se pokupili s terena zbog rasizma, a La Liga poručila: Nismo pronašli dokaze

La Liga je analizirala sve dostupne audio i videosnimke s utakmice, te nisu pronašli niti jedan dokaz o rasizmu. Igrač Cadiza je nakon utakmice sve demantirao, ali Diakhaby tvrdi suprotno

Nakon što je igrač Cadiza Juan Cala optužen da je na rasističkoj osnovi vrijeđao nogometaša Valencije Mouctara Diakhabyja, vodstvo španjolske La lige pokrenulo je istragu kojom navedeno nije dokazano. 

POGLEDAJTE VIDEO: Cadiz slavi povratak u La Ligu

Incident se dogodio u susretu 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva u 30. minuti susreta. Nogometaši Valencije napustili su teren nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio Cadizovog braniča Juana Calu za rasizam. 

Cala je kasnije dao izjavu za medije rekavši da nije kriv i da se radi o javnom linču i cirkusu. 

- Ne znam je li Diakhaby sve izmislio ili pogrešno protumačio. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji... U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, ima 20-25 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje. I nitko ništa nije čuo? Ovo je cirkus. Moj odvjetnik priprema podatke za sudski postupak. Dobivam podršku sa svih strana. Ovo je lov na vještice. Kao da smo na divljem zapadu. Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč nitko ne zaslužuje. Dat ću vam svoj broj mobitela da se barem ispričate - rekao je igrač Cadiza na konferenciji za medije povodom incidenta. 

La liga je angažirala stručnjaka za čitanje s usana, te je analizirala sve dostupne audio i video snimke s utakmice. Iako nije pronađen niti jedan dokaz da je Cala rasistički vrijeđao Diakhabyja, on i dalje tvrdi suprotno. 

- Htio bih razgovarati o tome što se dogodilo u nedjelju u Cadizu. Dva dana su prošla, smiren sam i želim se izjasniti. U nedjelju me uvrijedio protivnički igrač. Rekao mi je 'negro de mierda' (što se može prevesti kao 'crno govno') i to se ne može tolerirati. Svi ste vidjeli moju reakciju. Ovakve stvari se ne smiju događati u životu i prije svega u nogometu, sportu respekta - rekao je Valencijin branič.

Igrači su se nakon 20 minuta pauze vratili rekavši da su bili prisiljeni pod prijetnjom kazne. Diakhaby je ostao u svlačionici, te je tražio zamjenu. Cadiz je u konačnici pobijedio 2-1.

 

Najčitaniji članci