Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Igrali nogomet virtualno, pa stvorili "živu" momčad

Naš je projekt originalan. Baziramo ga isključivo na demokratskim načelima, rekao je promotor kluba kojeg su stvorili ljubitelji kompjuterske igrice

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Iz virtualne menadžerske lige od 6800 članova rodila se madridska nogometna momčad koja trenutačno igra na regionalnoj razini i sljedeće bi godine mogla ući u treću španjolsku ligu.
Sadašnje je ime kluba Tres Cantos Pegaso, a upravu i stručni stožer čini svih 6800 članova koji su sudjelovali u ligi prijavljujući svoje momčadi preko internet stranice clubgalactico.com.
Probiju li se u treću ligu, Madriđani će se morati preregistrirati na novo ime. Članovima je omogućen izbor između tri opcije: Ciber Pegaso, Pegaso Galactico i Galactico Pegaso. Najvećim se favoritom čini treća opcija.
Jednom kad izaberu ime (akcija je počela ovog tjedna), članovi uprave posvetit će se odabiru osnovne i pričuvne varijante dresa. U konačnici, svi bi članovi, kao što je bio i dosad slučaj, trebali svojim aktivnim sudjelovanjem odlučivati o svim ključnim nogometnim pitanjima: od početne postave, preko taktike za svaku pojedinu utakmicu, pa do kupovine i prodaje igrača.
Menadžera engleskog profila tako će predstavljati kolektivno tijelo od najmanje 6800 pojedinaca. Najmanje, jer u klubu imaju želju proširiti bazu članova, dakle vlasnika i investitora, na čak 25.000 članova.
- Naš je projekt originalan. Baziramo ga na demokratskim načelima, tako da ćemo sve odluke donositi temeljem većine glasova naših članova. Svaki će član tako na aktivan način odlučivati o svom klubu - izjavio je promotor projekta Giorgio Frantini, dok je prvi predsjednik kluba Jesus Manuel Palencia nadodao:
- Radi se o nevjerojatno uzbudljivom projektu. Uvijek sam vjerovao u misije koje su se isprva činile fantastičnima. Mislim da ćemo uspjeti izgraditi jedan uistinu zanimljiv i inovativan klub.

Naši partneri pišu
Message