Obavijesti

Sport

Komentari 0

Igramo najljepše? Ne slušamo to da mi igrači ne odu u oblake

Igramo najljepše? Ne slušamo to da mi igrači ne odu u oblake
1

Izostanci igrača i bura najveći su protivnik Hajduku u pripremama za mali derbi 14. kola Prve HNL. Na Poljud u subotu od 19 sati gostuje sedmoplasirana Lokomotiva

VIDEO

Jaka bura poremetila je treninge Hajduka, no nije iznenadila trenera Damira Burića, koji dobro zna što je bura, ali i što je jak sjeverac, koji puše i u Bremenu.

- Sličan je kao i bura, samo još podiže razinu mora pa poplavi cijelu obalu. Neugodan je, hladan, baš kao i bura, ali što ćemo, moramo se naviknuti. Uvjeti za treninge su bili zadnjih par dana nemogući, najbolje je po takvom vremenu ne igrati, odgoditi utakmicu, jer to baš i nema puno veze s nogometom, to je više stvar sreće, nego znanja, a ni gledatelji ne mogu uživati - kazao je Damir Burić, kojeg muči i manjak igrača.

- U odnosu na Koprivnicu, situacija je još i gora. Nema nam Caktaša koji je zaradio crveni karton, a nitko od onih koji su nam nedostajali se ne vraća... Imamo nekoliko kombinacija, a umjesto Caktaša će ući netko od četvorke Roguljić, Bencun, Mujan ili Maloku. Najradije bih stavio sve, jer to po treninzima zaslužuju. Jako smo dobro posloženi u sredini, kad se vrate oni koji nam nedostaju, imat ćemo i širinu. Svakako ćemo neke stvari morati posložiti da sredina bude kreativna, ali i trkački moćna.

Iako se dan kasnije na Rujevici igra derbi koji je Hajduku itekako interesantan, Burić inzistira na punoj koncentraciji.

- Meni je najvažnije fokusirati igrače na Lokomotivu, mislim da smo naučili lekciju da je naša najveća kvaliteta koncentracija na prvog sljedećeg protivnika. Lokomotiva ima individualnu klasu, vrhunska su momčad, nije lako protiv njih, ali se nadam da ćemo naći lijeka i uzeti sva tri boda. Prvenstvo je neizvjesno, svima je drago vidjeti napetu utrku, gdje je sve neizvjesno. Mi smo tu, dat ćemo sve od sebe, to je naš cilj - kaže Burić, kojem ne smeta pritisak.

- Od kad sam ovdje, nisam imao utakmicu u kojoj nije bilo pritiska. Svaku moraš izvući maksimum i pokušati dobiti. To je normalno i s tim se treba znati nositi.

Lokomotiva je zadnja momčad koja je zabila gol Hajduku u prvenstvu.

- Imamo dobar posjed, dobre akcije, dolazimo u prilike, ali i igramo dobro obranu. Želimo svaku utakmicu sigurno privesti kraju, a ne da drhtimo do kraja, kao u Koprivnici. Za sada nam ide dobro...

Mnogi nogometni stručnjaci komplimentiraju Buriću da njegova momčad igra najljepši nogomet u HNL-u.

- Ne smijemo mi to puno slušati i čitati, jer to igrače može poljuljati, dignuti u oblake, a mi moramo ostati čvrsto na zemlji i pokazati svoje pravo lice. Komplimenti su dobri, ali mogu narušiti koncentraciju. Zato smo bili i povučeni ovoga tjedna, nismo željeli izlaziti u medije i davati izjave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem