Obavijesti

Sport

Komentari 14

Od Coultharda do Aguera: Oni su preživjeli velike nesreće...

Od Coultharda do Aguera: Oni su preživjeli velike nesreće...
1

Sreća prati hrabre, ali ovakva luda sreća prati samo one najsretnije. Jer kad vam se sruši avion, a vi preživite, onda to nije ništa drugo nego luda sreća. Ovi sportaši preživjeli su teške nesreće

VIDEO

David Coulthard (vozač Formule 1)

NPH/Pixsell

Britanski vozač Formule 1 izbjegao je smrt za dlaku nakon što su u padu aviona poginula oba pilota. Mnogi ga se sjećaju kao vozača McLaren-Mercedesa, a dan pada aviona postao mu je drugi rođendan.

Coulthard, njegova djevojka Heidi Winchelski i njegov tjelohranitelj putovali su u privatnom avionu, koji se srušio prilikom slijetanja na aerodromu Loyn-Satolas. Oba pilota su poginula dok su Coulthard, djevojka i tjelohranitelj hitno prevezeni u bolnicu. Ustvari, nekad sjajni vozač Formule 1 prošao je praktički neokrznut, a priča je išla da je upravo on pomogao ostatku preživjelih pobjeći iz olupine.

Ubrzo je pušten iz bolnice i vratio se Formuli gdje je aktivno vozio još osam godina.

Antonio Rodrigo Nogueira - Minotauro (MMA borac)

PIXSELL

Vjerojatno najpoznatiji svjetski MMA borac starog kova uz Mirka Filipovića i Fjodora Jemjeljanenka. Zadesila ga je strašna tragedija kada ga je kao klinca pokosio kamion.

Imao je 10 godina, a kamion ga je doslovno pregazio ostavivši ga s rasprsnutom jetrom i puknutim rebrima. Mnogi liječnici prognozirali su da se uopće neće oporaviti, a Brazilac im je uzvratio ne samo čudesnim oporavkom, nego tako što je postao jedan od najboljih MMA boraca u povijesti.

U bolnici je proveo 11 mjeseci, a kao rezultat operacije ostao mu je veliki ožiljak preko donjeg dijela leđa koji mu je nekako postao i zaštitni znak.

Ardian Kozniku (nogometaš)

Bivši igrač Hajduka Dinama još nije zaboravio 1990. i traumatično putovanje iz Prištine u Split.

Ondašnji sportski direktor Hajduka Jurica Jerković otputovao je Cessnom po Koznikua kako bi ga doveo u Split na potpisivanje ugovora. Na povratku je pilot Matko Raos zbog jaka nevremena morao spustiti avion na livadu pored sela blizu Kraljeva. Pritom se zrakoplov prevrnuo, a uz pilota lakše su ozlijeđeni i Kozniku i Jerković.

- Nije nam bilo svejedno, znali smo da u blizini nema aerodroma. Pilot je kružio sat vremena pokušavajući pronaći bilo kakvu ravnicu i na kraju je pronašao tu livadu. Bojali smo se, no prava panika nastala je tek kad smo udarili u tlo, poskočili i preletjeli još 20-30 metara pa onda aterirali na nos aviona i okrenuli se... Grozan osjećaj! Mislio sam da smo gotovi - prisjetio se Kozniku.

Alan Ruschel (nogometaš)

Alan Ruschel, player of Brazilian soccer team Chapecoense, lies on a stretcher before being loaded into a plane of Brazilian

Njegov klub Chapecoense ujedinio je nogometni svijet kada se prošle godine dogodila velika tragedija. Avion kojim je brazilski prvoligaš putovao na finale Copa Sudamericane srušio se u Kolumbiji nedaleko od Medelina. U avionu je bio 81 putnik.

Samo trojica nogometaša ovog prvoligaša uspjela su preživjeti, a jedan oh njih je Alan Ruschel. Ruschel je imao problema s leđima nakon nesreće, no oporavio se, a na teren će se vratio na Camp Nou kada je Barcelona ugostila Chapecoense u sklopu Joan Gamper Trophyja.

Suigrači su ga na prvom treningu nakon nesreće dočekali ovacijama, a Ruschel gotovo da nije skidao osmijeh s lica tijekom vježbanja. Odradio je nekoliko serija vježbi dodavanja te udarce glavom. Čudesno je preživio pad aviona.

Frank Mir (MMA borac)

Reuters/Pixsell

Prvak teške kategorije UFC-a u to vrijeme bio je Frank Mir. 25-godišnji Mir i njegov brat bili su veliki ljubitelji motora i otišli su se voziti po gradu. Dva mjeseca nakon što je uzeo titulu Timu Sylviji, Mir je doživio tešku prometnu nesreću zbog koje je izgubio naslov.

Udario ga je automobil pri velikoj brzini. Kako je i sam rekao u intervjuu nekoliko godina kasnije, odletio je 25 metara, smrskao koljeno, a na sve se ispovraćao u kacigu.

Nekim čudom je uspio preživjeti, ali nakon teške nesreće nikad više nije bio isti. Uspio se vratiti, ali daleko je to bilo od borca koji je harao teškom kategorijom elitne MMA promocije.

Sergio Aguero (nogometaš)

Premier League - Watford vs Manchester City

Sergio Agüero (29), napadač i zvijezda Manchester Cityja, bio je na suvozačkom mjestu u taksiju koji ga je vozio na aerodrom s koncerta kolumbijske zvijezde Malume u Amsterdamu. Pojas mu je vjerojatno spasio život.

Napadač Cityja završio je u bolnici s dva slomljena rebra nakon što se taksi velikom brzinom zabio u rasvjetni stup u Amsterdamu. Policajci koji su radili očevid rekli su da bi ozljede bile daleko teže, možda i fatalne, da Sergio Agüero nije bio vezan.

Agüero je drugi najbolji strijelac Cityja u povijesti sa 128 golova u šest godina, a ove je sezone u prvih osam utakmica zabio sedam golova uz tri asistencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu